KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

SJC viert 100ste verjaardag op een speciale manier

Nooit eerder kleurde de rooms katholieke Sint Jeroenskerk zó zwart-wit als zaterdag op de 100e verjaardag van voetbalclub SJC. Een verjaardag die door alle coronamaatregelen anders gevierd moest worden dan gehoopt.

De kerk, waar de oorsprong van onze vereniging uiteindelijk ligt, was coronaproof gevuld met sponsoren, vrijwilligers,(ere)leden en genodigden. Achter de schermen is er een jaar lang gewerkt aan een jubileumglossy, met daarin vele verhalen, foto's en achtergronden van de club. Voorzitter Herman Meijvogel overhandigde zaterdag het allereerste exemplaar aan burgemeester Wendy Verkleij.

Na vele lovende woorden van onder andere de burgemeester en wethouder Sjaak Van den Berg werd Wim Siemerink als lid van verdienste benoemd. Ook de sponsoren werden niet vergeten en kregen allen, naast mooie woorden van commisielid Hans Bierman, een prachtig jubileumshirt met eigen logo.

Tot slot was er een inspirerende toespraak van Diaken Bertijn Prins, die alle aanwezigen op geheel eigen wijze wees op de betekenis van Strijd, Passie en Vriendschap. Zowel in de kerk als bij SJC. In de middag speelde het vlaggenschip (zondag 1) een jubileumduel. De wedstrijd in de hoofdklasse tegen Purmersteijn was speciaal verzet naar de zaterdag. SJC won in de fraaie jubileumshirts met 3-0 en gaf zo deze mooie dag ook binnen de lijnen glans.

Foto’s: Johanna Oskam

  • SJC

Geef jouw reactie