KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Foreholte hakt knoop door en gaat voor de zaterdag

Foreholte is de volgende club in een lange reeks clubs die het zondagvoetbal vaarwel zegt. Met ingang van het seizoen 2022/2023 zal het vlaggenschip van de club uit Voorhout uitkomen in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. In het verlengde hiervan is ook besloten om met het 2e selectie elftal te switchen naar de zaterdag.

De belangrijkste reden is dat Foreholte als vereniging toekomstbestendig wil zijn. De club is zowel gericht op prestatief- als recreatiefvoetbal. Het aanbod van zondagvoetbal in West II loopt enorm terug en dit leidt tot een gebrek aan gelijkwaardige en interessante tegenstanders vanuit de regio. De reisafstanden naar competitiegenoten worden zo voor Foreholte steeds groter. De afgelopen maanden is het bestuur in gesprek gegaan met diverse commissies om de consequenties van dit besluit te bespreken. Daarnaast nodige de club ook de leden uit om met elkaar in gesprek te gaan.

Het spelen in de 2e klasse zaterdag met veel clubs uit de regio zal zeker ook door de overstap van vele huidige competitiegenoten, een mooie competitie opleveren. De huidige selectie en de technische commissie zijn zeer enthousiast over de overstap naar de zaterdag.

Foto: Facebook Foreholte

  • Foreholte

Geef jouw reactie