KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Klassieker FC VVC - DIOS gaat ver buiten de landsgrenzen

De stichting Dutch Down Support uit Nieuw-Vennep organiseerde afgelopen week de voetbalklassieker FC VVC - SV DIOS in Kenia. Het waren dit keer niet de Vennepers zelf die tegen elkaar speelden, maar de leerlingen van de St. Peter's the Rock school in Mombasa. Zij trokken de in Nieuw-Vennep bekende tenues aan en streden in de zinderende hitte hard voor de uiteindelijke overwinning. Het bijzondere treffen eindigde uiteindelijk in een gelijkspel.

De Keniaanse school geeft les aan 45 leerlingen met een beperking. In Kenia is goed onderwijs voor deze groep een uitzondering. Dutch Down Support ondersteunt de school met Nederlandse kennis en lesmateriaal.

Samen met Eveline en Lisanne de Wit, fysiotherapeut en persoonlijk begeleider van Ons Tweede Thuis, en Laura Langedijk stagiaire OTT, heeft de Vennepse stichting heel mooi werk kunnen doen tijdens haar verblijf in Mombasa. Zo is deze school de leermethode Kleine Stapjes geïntroduceerd. De voetbalwedstrijd SV DIOS – FC VVC vormde de sportieve afsluiting van de twee weken hard werken.

Bron: FC VVC

 

 

  • FC VVC
  • SV DIOS
  • Dutch Down Support

Geef jouw reactie