KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Beroepscommissie KNVB brengt straf licentieregels terug

Veertien clubs in de tweede en derde divisie hebben één wedstrijdpunt in mindering gekregen voor het niet voldoen aan de licentieregels met betrekking tot contractspelers. Dat is het oordeel van de beroepscommissie amateurvoetbal, die maandagavond de beroepszaak behandelde.

De commissie oordeelt dat de reglementen democratisch zijn opgesteld en dat het rechtvaardig is dat alle clubs voldoen aan de regels die voor dit seizoen zijn vastgesteld. De overige veertig clubs in de tweede en derde divisie voldoen wel aan deze voorwaarden.

De beroepscommissie komt wel tot een lagere straf dan de licentiecommissie amateurvoetbal, die eerder drie punten in mindering uitsprak. De beroepscommissie is van mening dat één punt in mindering meer recht doet aan het eerste seizoen dat clubs moeten werken onder de regels.

Licentieregels
Ook is rekening gehouden met de onlangs besloten aanpassing van de licentieregels over contractspelers voor het seizoen 2017-2018. Amateurvoetbalclubs in de tweede en derde divisie hoeven volgend seizoen minder contracten en voor minder uur per week af te sluiten.

Hoe beter de jeugdopleiding, hoe minder contractspelers.
Het minimaal aantal contractspelers wordt bovendien gekoppeld aan de kwaliteit van de jeugdopleiding van de club. Hoe beter de jeugdopleiding gewaardeerd wordt, des te minder contractspelers een club hoeft te registreren.

De veertien bestrafte clubs zijn AFC uit de tweede divisie, Harkemase Boys en Odin ‘59 uit de derde divisie zaterdag en Be Quick 1887, Dongen, EVV, HBS, Hercules, Juliana ‘31, Magreb ‘90, OJC Rosmalen, Quick ‘20, UDI ‘19 en Westlandia uit de derde divisie zondag.

Bron: KNVB

  • Contractspelers
  • KNVB
  • beroepscommissie

Geef jouw reactie