KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Oud- international De Cler traint Lugdunum

Voormalig internationaal en ras-Leidenaar Tim de Cler wordt komend seizoen de hoofdtrainer van de nieuwe JO19 van voetbalvereniging Lugdunum. De oud-speler van onder meer Feyenoord, Ajax, AZ en het Nederlands elftal gaat de talenten begeleiden en klaarstomen voor de selectie van Lugdunum. Hij wordt daarbij ondersteund door Barry van Eijk.

De Cler pakt zijn trainerscursus (TC2) weer op en gaat daarom een JO19 trainen. Hij heeft ervoor gekozen om dat bij de club te doen waar zijn imposante carrière ooit begon. ‘Lugdunum zit in mijn hart. Ik kom hier al heel mijn leven, deze club voelt als familie. Daarom ben ik hier na mijn profcarrière ook weer teruggekomen en speel ik nu nog in het eerste. We zijn bezig om een JO19 team te formeren en ik ben heel enthousiast geworden door deze jongens.’ De ploeg gaat bestaan uit talenten die uiteindelijk kunnen doorstromen naar de seniorenselectie. Komend seizoen wordt het team in de 2e klasse of hoger ingeschreven. De Cler wil zijn ervaring overdragen op de spelers. ‘Plezier in het voetbal staat voorop, maar het is de bedoeling dat ik ze ook echt beter ga maken zodat ze hun doelen bereiken. We gaan er een heel leuk en goed seizoen van maken.’

Lugdunum zet in op de jeugd
Met het aanstellen van De Cler benadrukt Lugdunum ook het belang van de jeugd bij de vereniging. ‘De jeugd is onze toekomst’, zegt jeugdvoorzitter Richard Otgaar. ‘Daar gaan we de komende jaren echt op inzetten. Onze eigen jeugd moet weer gaan doorstomen naar de selectie en ik ben er enorm trots op dat Tim ons daarbij gaat helpen.’ ‘De vereniging bestaat nu 100 jaar en er wordt hard gewerkt om de club weer op te laten bloeien. Lugdunum is mijn club en het voelt goed om aan deze ontwikkeling bij te dragen’, besluit De Cler.

Fotobijschrift: Leider Barry van Eijk, jeugdvoorzitter Richard Otgaar en hoofdtrainer Tim de Cler.

 

  • Tim de Cler
  • Lugdunum

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement