KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

FC HRLMMR MO13 krijgt workshop van psycholoog

Hoe kun je beter presteren op school, vlammen op de trainingen en top presteren tijdens wedstrijden, zonder aan het eind van de dag uitgeput op de bank te ploffen?! ‘Het kan, of beter gezegd, het moet, als jij de absolute top wilt bereiken,’ volgens doctorandus Jan Sleijfer, sport- en prestatiepsycholoog bij KEIKO Health & Performance Center te Hoofddorp.

Hij begeleidt diverse Nederlandse topsporters om te kunnen excelleren op bijvoorbeeld de Olympische Spelen in Rio 2016. FC HRLMMR MO 13 was dan ook enorm trots en blij dat Jan Sleijfer zijn beproefde methode eind april wilde toelichten via een interactieve teamworkshop.

Natuurlijk hadden de meiden wel eens gehoord over de voetbalvaardigheden techniek, tactiek en fysiek; daar wordt ook altijd op getraind. Maar mentaal…?! Wat is dat dan precies? Waar heb je dat voor nodig? En wat heeft dat met voetbal te maken? Of met school, en later als je gaat werken? Op al deze vragen wist Jan een passend antwoord en ze mooi te illustreren aan de hand van voorbeelden van Nederlandse topatleten en -coaches.

In het tweede deel ervaarden de speelsters, wat de invloed van hun ademhaling is op een te leveren topprestatie. Wat gebeurt er bij een gecontroleerde ademhaling en hoe vertaalt zich dat in een training of wedstrijd? Jawel, meten is weten! De meegebrachte apparatuur van Jan maakte het inzichtelijk voor elke speelster. Voor de begeleiding was het interessant om de speelsters te observeren in een andere setting. Wie is bijvoorbeeld haantje de voorste, de lolbroek, serieus, de kletskous, etc op het veld, maar ook er buiten? De boodschap van drs. Jan Sleijfer is zeker wel binnen gekomen bij deze speelsters. Het zaadje is geplant, want de bewustwording is er. Het is nu aan de speelsters zelf of ze er iets mee gaan doen.

  • FC HRLMMR M013
  • teamworkshop

Geef jouw reactie