KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

RODA'23 toast op 100- jarig bestaan

Voetbalclubs die een eeuw bestaan. Sinds kort staat ook RODA’23 in dit rijtje. De Amstelveense club vierde deze bijzondere mijlpaal op woensdag 30 augustus met een zomers oud en nieuw en een dag later een officiële receptie. Op zaterdag 22 juni 2024 wordt het jubileumjaar afgesloten met een knallend feest.

Dankzij een enthousiaste club bestuurders en vrijwilligers lukt het ook door het jaar heen een aantal gave activiteiten te organiseren. Marjan Boeree vormt samen met Belinda Klein, Lilian Thijs, Myriam van Dongen, Sandra Tol, Danny Moleman en Robbert Tol en de bestuursleden de jubileumcommissie.

Een interview met Marjan had ook zeker gepast in de rubriek zonder vrijwilligers geen voetbal. Binnen RODA’23 heeft ze een staat van dienst om U tegen te zeggen. Zo is ze als coördinator een belangrijke kracht om de kantine draaiende te houden en ook het (tijdig) innen van de contributie is voor een club met circa 1.500 leden een flinke klus en niet altijd de meest dankbare. Dat ze ondanks haar omvangrijke takenpakket als vrijwilliger ook nog tijd en effort wil steken in het jubileum zegt veel over Marjan. ‘De vele evenementen op de club geven mij energie en na al die jaren krijg je echt een groen-wit hart.’ En ze is zeker niet de enige. ‘Zo hadden we bij de start van het nieuwe seizoen een klusdag. Een grote groep mensen stond klaar met kwast en handschoenen. Dat is volgens mij wel typerend voor RODA’23.’

100 jaar
Ook bij het 95- jarig bestaan was Marjan betrokken. Alle activiteiten werden toen in één week gepropt en de zomervakantie was ook nog niet ten einde. Het bleek een goede leerschool voor dit jubileum. Nu doet RODA’23 het dus anders met tal van activiteiten door het jaar heen. Een aantal activiteiten staan qua datum wel al geprogrammeerd, maar worden inhoudelijk in een later stadium nog te worden ingevuld. Een mooie activiteit voor de jeugd is de voetbalweek in de herfstvakantie. Een pubquiz, een avond voor sponsors en een toernooi voor de G-afdeling hebben ook een plekje op de feestkalender gekregen en de nieuwjaarsreceptie met wedstrijd krijgt een speciale 100-jaar versie. Een activiteit die erg leeft is de reünie voor voormalig eerste elftalspelers. Een maand voor de dag waren er al meer dan honderd aanmeldingen binnengekomen.

Herinneringen
Als je vraagt naar dingen die zijn bijgebleven, worden meestal sportieve successen als eerste genoemd. Marjan noemt iets anders. ‘Recent zijn we even het archief ingedoken en toen kwamen we ook foto’s tegen van de grote protestmars eind jaren negentig naar het gemeentehuis van Amstelveen om een verhuizing tegen te gaan.’ Het had effect, want anno 2023 speelt de club nog steeds op dezelfde locatie. En daar ligt ook de toekomst. De capaciteit van de velden is zaterdag voldoende en op de zondag is er zelfs ruimte voor groei. Het verder verduurzamen van het complex is thans een belangrijk thema bij RODA’23 dat met 1500 leden als honderdjarige springlevend is.

Dit artikel is ook terug te vinden in onze najaarsuitgave.

 

  • Amstelveen
  • jubileum

Geef jouw reactie