KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

Kagia weet weer wat verliezen is

Voor het eerst sinds een jaar heeft Kagia in de competitie weer een nederlaag geleden. De nieuwkomer in de tweede klasse verloor op eigen veld met 0-1 van UVS. De eindstand stond al na zeven minuten op het scorebord.

Kagia probeerde zowel in bedrijf één als twee gelijk te komen maar het vizier stond niet juist. UVS is favoriet voor weer een eventueel kampioenschap. De ploeg van Patrick van Dulleman kende tegen RCL echter een vals start. Nieuw bij UVS dit jaar is verdediger Sven Verlaan. Hij speelde onder meer voor VVSB en Rijnsburgse Boys en was toe aan een nieuw avontuur. Hij wil zijn oude cluppie helpen om dit jaar wederom hoge ogen te gooien voor het kampioenschap. Bovendien is zijn broer al drie jaar doelverdediger bij UVS wat zijn inbreng extra allure geeft. UVS is blij met de verdediger.

Verlaan vond de kleine overwinning op Kagia terecht. ‘Kagia is een voetballende ploeg en dat zijn wij ook en dat ligt ons goed. We proberen altijd alles voetballend op te lossen en gebruiken heel weinig de lange bal. Het was wel een matige wedstrijd van beide kanten met te weinig goals van onze kant. Ik vond ons op bepaalde momenten beter. Kagia probeerde het wel, maar verdedigend stonden we goed. Wij hadden er nog wel eentje bij moeten prikken, vind ik zelf. We hebben kansen genoeg gehad. Dan had je het jezelf wel een stuk makkelijker gemaakt. We moesten nu extra op onze hoede zijn. De bal hoeft maar een keer goed te vallen en staat het gelijk. Deze overwinning is heel belangrijk voor ons. Een tweede nederlaag achter elkaar, had wel heel slecht uitgekomen voor ons. Vandaag hebben we tachtig procent balbezit gehad. Bijna hadden we een eigen goal door een kopbal, maar verder zijn we niet in de problemen geweest. Samen spelen met mijn broer vind ik top en vertrouwd. De afstand naar de club is lekker kort en ik kan het goed combineren met mijn werk, want dat is ook belangrijk.’

Tekst: Hennie van de Weerd

  • Kagia
  • UVS
  • Sven Verlaan

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement