KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Handtekeningen onder ‘Hogerop met vrouwenvoetbal in Haarlemmermeer’

DSOV, SV Hoofddorp, SV Overbos en FC VVC gaan het lokale vrouwenvoetbal naar een (nog) hoger plan tillen. Daartoe hebben zij, samen met KNVB en Sportservice Haarlemmermeer, het initiatief ontwikkeld ‘Hogerop met vrouwenvoetbal in Haarlemmermeer’. Daarin spreken de verenigingen af intensief samen te werken op de gebieden Trainingen, Werving, Scouting en Beleid.

Uiteindelijk doel is om alle meisjes- en vrouwenleden van de vier deelnemende verenigingen (in totaal zo’n 500 leden) het allerbeste voetbalproduct in Haarlemmermeer te bieden, ongeacht niveau, aanleg of leeftijd. Hierbij staat de ontwikkeling van speelsters en trainers centraal.

‘We moeten af van de gedachte “het zijn maar meisjes”, aldus Aart Korenhoff (KNVB). Hij is zelf een groot voorstander van het gelijkwaardig behandelen van alle voetballer(tje)s, dus ongeacht of het om jongens of meisjes gaat. ‘Eigenlijk moet je niet praten over jongens- en meisjesvoetballers, maar over voetballers. Die moeten allemaal dezelfde kans krijgen zich te ontwikkelen en om te genieten van voetbal.’

Hij was woensdagavond 28 oktober een van de aanwezigen tijdens het regulier overleg van voetbalvoorzitters, dit keer bij vv Zwanenburg. Tijdens dit overleg is al vaker gesproken over meisjes-/vrouwenvoetbal waarna DSOV, FC VVC, sv Overbos en S.V. Hoofddorp besloten hierover nadere afspraken te maken. Deze woensdagavond werden de officiële handtekeningen gezet onder het convenant door vertegenwoordigers van S.V. Hoofddorp, Overbos en DSOV. De voorzitter van FC VVC moest op het laatste moment afzeggen. Hij zal op een later tijdstip zijn handtekening zetten.

De eerste stap in de intensieve samenwerking krijgt vorm door gezamenlijk extra trainingen voor de F, E, D en C-junioren te organiseren. De trainingen worden vrijwel gelijktijdig gegeven bij de vier voetbalcomplexen. Vrijdag 30 oktober is al de eerste trainingsavond waar zich nu al ruim 200 meisjes voor hebben aangemeld. Ook zijn 13 en 27 november en 11 december gepland voor gezamenlijke trainingen. Omdat naast ontwikkeling van spelers ook kaderontwikkeling van belang is, staan er voor de vele geïnteresseerde trainers die graag in dit concept willen meedraaien, een trainersontwikkelingstraject klaar. En dit is volgens Natasja Carrera (woordvoerster namens de werkgroep van deelnemende verenigingen) slechts een  eerste stap in het daadwerkelijk hogerop brengen van het vrouwen voetbal in Haarlemmermeer op een wijze die vereniging-overstijgend is.

Voorafgaand aan het officiële moment lieten de voorzitters van Zwanenburg en UNO overigens al weten grote belangstelling te hebben voor het initiatief om het vrouwenvoetbal naar een hoger plan te tillen.

 

 

  • DSOV
  • Hoofddorp
  • Overbos
  • VVC
  • vrouwenvoetbal
  • 433Magazine

Geef jouw reactie