KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Oude garde schittert bij zaalduel in Lisse

De traditionele wedstrijd tussen oud-spelers van Oud Sportclub Lisse en Oud-Lisser-Boys stond zaterdag op Ter Specke weer op het menu. Door de fusie in 1982 zijn de clubs herenigd tot FC Lisse. De uitslag 7-6 in het voordeel van de oud Sportclub Lisse brigade was niet belangrijk. Het samen zijn van de oud- voetballers stond immers centraal. De confrontatie werd gespeeld in de zaal en er waren weer veel toeschouwers afgekomen om de oude garde aan het werk te zien.

Elk jaar organiseert oud-speler Frans van der Laan met consorten deze wedstrijd op sportpark Ter Specke en met heel veel succes. Heel veel spelers van diversen jaren waren weer aanwezig, want iedereen wilde erbij zijn. Zo waren o.a. Bert Muller en ‘slangenmens’ Jan van Slooten bij de oud-Lisser-Boys brigade spelers aangesloten. In het team van Sportclub Lisse zaten o.a. Gerard Koomen en Gerard Oude Veldhuis. Na afloop werd er druk gesproken met de mannen die op dat moment deel uitmaakten van het 1e elftal. Nadien werd er een drankje genuttigd en volgden de sterke verhalen. Op de bank zaten oud- trainer Bram Landzaat die de Pinquins coachte en Henk van Eeuwijk die de Sportclub Lisse brigade als trainer oppikte. Voormalig scheidsrechter Harry van Beek floot deze memorabele wedstrijd.

Oud- speler en organisator van deze happening Van der Laan was dik tevreden met de grootse opkomst: ‘In een woord geweldig weer deze opkomst. Dit jaar hadden we qua inschrijvingen een record. Klapstuk was ook ongetwijfeld Jan Mulder die inmiddels 80 jaar is. In beweging zijn is uitermate belangrijk na je voetbaltijd. Geweldig om die nog bezig te zien. We hadden nu 6 man per team in de zaal lopen met wissels. Voorheen was dat 5 man. Dat is goed bevallen, want iedereen kreeg zijn speelminuten. Het was groot feest en de uitslag was 7-6 voor de oud- brigade van Sportclub Lisse. Elk jaar is het weer een feest om de spelers uit vroegere tijden weer te ontvangen. Deze sportieve wedstrijd zorgt iedere keer weer bij vele spelers voor bijzondere gevoelens.’

Tekst: Hennie van de Weerd

 

  • FC Lisse
  • zaalvoetbal
  • Frans van der Laan

Geef jouw reactie