KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Steemers komt thuis bij Ter Leede

Robert Steemers is na wat omzwerfringen bij Scheveningen en Quick weer terug bij Ter Leede. De snelle 27- jarige linkeraanvaller kan er op de flank voor zorgen dat de Sassenheimers hoge ogen gooien in deze zware competitie met o.a. Rijnvogels.

Steemers zijn snelheid kan hem goed van pas komen zodat hij goede voorzetten kan afleveren waar o.a. Yordi Teijsse(AFC) vaak vroeger van kon profiteren toen hij daar voetbalde. Ter Leede heeft een pittige oefenprogramma samengesteld met onder een treffen tegen FC Lisse dat degradeerde uit de tweede divisie.

Of Steemers dan mee speelt, is nog maar de vraag want hij wordt woensdag 1 augustus aan zijn rug geopereerd. Zijn indruk over het nieuwe seizoen is zeer positief en wat heeft hij eigenlijk met Italië? Steemers zelf over zijn overgang naar zijn oude club: Zoals ik het nu zie, is het een leuke groep die bij elkaar is. De mensen hier gaan ontspannen met elkaar om en het is lachen, gieren, brullen. Dat is belangrijk bij deze club. De omgang met elkaar is altijd ontspannen, alhoewel een klein beetje druk geen kwaad kan omdat je wel iets van die gasten verwacht. Je speelt tenslotte om te winnen. We zijn nog niet compleet maar dat is een kwestie van tijd. Ter Leede is een club waar weinig druk heerst en ik heb het gelijk naar mijn zin hier bij de Roodgelen. Eén van mijn kwaliteiten is mijn snelheid en daar moet ik gebruik van zien te maken.

Op het juiste moment diep gaan is een sterke eigenschap van mij. Met Henk Wisman, de coach, heb ik altijd al een goede band gehad toen ik hier al eerder speelde. Gewoon een goede coach met veel ervaring die je niets wijs hoeft te maken. Ik ga ervan uit dat we weer hoge ogen gooien dit seizoen. Eerst de voorbereiding goed afwerken. Ik heb er in ieder geval veel zin in bij mijn oude club. De supporters zijn altijd trouw en komen zowel thuis als uit.’

Italië
Een fantastisch land waar ik vroeger altijd op vakantie was. In de laatste drie, vier jaar ben ik beach soccer gaan spelen. Wat een verademing is dat zeg. Ik heb twee jaar bij Udinese gespeeld en dit ben ik jaar gevraagd voor Romanja. Helaas kon ik niet i.v.m. mijn werk maar volgend jaar is dat zeker weer een optie voor mij. Beach soccer is trouwens een perfecte combinatie na het voetbalseizoen. En je blijft lekker bezig om fit te blijven. Je bent wel elk weekend weg van donderdag tot en met maandag. Om het weekend zit je in een andere plek.’

Tekst: Hennie van de Weerd

 

  • Ter Leede
  • Robert Steemers

Geef jouw reactie