KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

75 jaar Amstelveen Heemraad!

Het nieuwe voetbalseizoen kent bij Amstelveen Heemraad een flitsende start. De club bestaat op 25 oktober 2022 75 jaar en deze mijlpaal wordt natuurlijk groots gevierd. Alle teams zijn op zaterdag 29 oktober vrijgesteld van competitieverplichtingen om massaal mee te kunnen doen aan een breed scala aan jubileumactiviteiten.

De kick-off is een dag eerder met een receptie. ‘Dat doen we op een creatieve, luchtige vorm via een rondetafelgesprek met diverse personen, een soort van De Wereld Draait Door. Voor iedereen is dat veel leuker om naar te luisteren’, zo licht Marcel Havermans namens de jubileumcommissie een tipje van de sluier op. Ook Jeannette Nooter, Paddy Pietersen, Eveline de Lijster, Hans van Beek en Donald Swaluë maken deel uit het van organisatieteam dat gaat zorgen voor een onvergetelijk jubileum.

Het exacte programma staat op het moment van het interview met Havermans nog in de steigers. Bij Amstelveen Heenraad is bewust gekozen om het overzichtelijk te houden en het jubileum alleen in oktober te vieren. Op alle zaterdagen is er iets extra’s met de climax dus op zaterdag 29 oktober. In de avond een groot feest ter afsluiting en op de dag voor iedere categorie een leuke activiteit. Havermans: ‘Denk aan een penaltybokaal, springkussen en voor de oudere jeugd een FIFA-toernooi.’ Een pubquiz en bingo zullen ook een plekje krijgen op de activiteitenkalender. Daarnaast zal een jubileumglossy worden gepresenteerd en dat belooft zeker iets bijzonders te worden. Havermans is een man van de cijfertjes en statistieken en die zullen dan ook net als vele historische foto’s van huisfotograaf Hans van Beek ruimschoots terug te vinden zijn.

‘Ik ben een persoon die houd van feestjes en organiseren.’ Het naderen van het jubileum was voor Havermans dan ook aanleiding om naar het bestuur te stappen om samen met een aantal andere vertrouwde gezichten e.a. aan jubileumactiviteiten op poten te zijn. ‘We zijn als team goed op elkaar ingespeeld en hebben allemaal onze eigen kwaliteiten.’ Van de 75 jaar maakte Havermans er zelf al ruim dertig mee. ‘Ik kwam hier in 1991 binnen met mijn zoon en begon als leider van de toenmalige F3. Ook ben ik al vele jaren manager van de selectie.’ Hoogtepunten door de jaren heen waren absoluut de kampioenschappen. De tweede- en derde klasse op zaterdag zijn door de jaren heen de afdelingen waar het vlaggenschip van Amstelveen Heemraad in uitkomt en dat is volgens hem een prima niveau. Een bijzonder ontknoping die is bijgebleven is die in het seizoen 2012-2013. Na een tweeluik met EVC, waarin Amstelveen Heemraad veel sterker was, bleef promotie toch uit. ‘We kregen dat jaar erop ook de nodige versterkingen waarmee we ook in de tweede klasse uitstekend voor de dag konden komen. Dat bleek ook wel, want in 2013-2014 werden we dik kampioen met een kleine 120 doelpunten voor en slechts ongeveer twintig tegen.’

Wat betreft de toekomst van de jarige club is Havermans positief gestemd. ‘We groeien nog steeds. Zo hebben we dit seizoen weer meer een seniorenteam bij en met twee veteranenteams staat de teller nu op acht. Natuurlijk heb je ook jeugd nodig, maar voor bijvoorbeeld de derde helft zijn senioren ook heel belangrijk voor de vereniging.’ Met onder meer dus het naderende jubileum en een zware, maar aantrekkelijke derde klasse met de nodige regionale en plaatselijke derby’s voor het eerste is er genoeg om naar uit te kijken bij Amstelveen Heemraad.

Dit artikel is ook terug te vinden in de komende editie van 433 Magazine. Deze uitgave verschijnt binnenkort. Mis hem niet!

  • Amstelveen-Heemraad

Geef jouw reactie