KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Gebroken duim kost Hillegom-speler Dedel kraker

Promovendus S.V. Hillegom moet het zondag stellen zonder vleugelspits Jeroen Dedel in de topper tegen koploper Purmersteijn in de eerste klasse A. De veel scorende vleugelaanvaller (11 wedstrijden, 9 treffers red.) blesseerde zich afgelopen zondag in een duel zijn duim. Dat gebeurde in de eerste helft in de thuiswedstrijd tegen Zeeburgia. Met veel pijn speelde hij de tweede helft uit om daarna te constateren dat zijn duim was gebroken. Hillegom won het duel met 2-1.

Kraker
Zondag wacht de kraker tussen de nummers een en twee op de ranglijst. Om in het vizier te blijven van de koploper moet Hillegom winnen in dat geval verkleind het de marge tot twee punten achterstand. Bij verlies loopt Purmersteijn uit naar acht punten. Bij een gelijkspel verandert er weinig. Dat Hillegom zonder Dedel aan de slag moet is een behoorlijke aderlating voor de ploeg van coach Arend Jan Kranenburg.

Duel
Dedel: ‘Hoe het nu precies gebeurde weet ik niet meer. Ik kwam in een fel duel terecht. Of het nu bij het neervallen is gekomen of dat ik ben blijven haken weet ik niet meer. Ik had wel gelijk last van mijn duim. In de rust heb ik er wat ijszakken opgelegd. Daarna is het afgetapt.

Een streep door de rekening. ‘Ja, ik baal echt omdat we zondag tegen koploper Purmersteijn spelen. Wie wil daar niet bij zijn? We draaien uitstekend mee in de eerste klasse met voorlopig een tweede plaats. Ik wil altijd spelen. Ik hoop dat het gips er aanstaande maandag afgaat zodat ik volgende week weer kan trainen. Anders haal ik zelf het gips er af, zegt Dedel met een lach. Het is niet anders ik moet me er voorlopig bij neerleggen.’ Dat hij baalt is te begrijpen. De spelmaker is aan een goed seizoen bezig en wil alles spelen. Ook met het scoren van doelpunten gaat het goed. Inmiddels staat hij hoog op de topscorerslijst met negen goals. Vorig seizoen kwam hij uit op 13 goals. Wat is zijn verklaring? ‘Vorig seizoen ben ik een paar keer afwezig geweest door een hamstringblessure. Tot nu toe ben ik fit en zit goed in mijn ritme. Natuurlijk is het lekker als je scoort. Maar ik gun elke speler van ons goals. De sfeer is uitstekend in de groep maar dat is al tijden zo. We draaien bovenin mee en dat is een goede zaak na twee promoties achter elkaar.’

Vanaf de kant
Dedel: ‘Als je langs de lijn staat, sta je daar met een machteloos gevoel. Wij moeten scherp beginnen en proberen om resultaat te halen. Als we een gelijkspel daar weghalen is dat een goed en mag je op voorhand niet ontevreden zijn. Maar het ligt ook aan hoe de wedstrijd verloopt. Ik denk eerder dat zij moeten dan dat wij moeten. Wij komen er net weer bij. Wij hebben een beetje nieuwe speelwijze. Als wij die goed kunnen volhouden zondag, gaan wij het Purmersteijn heel lastig maken. Daar ben ik honderd procent zeker van. Vanaf het begin van de wedstrijd moeten we scherp zijn. Ik heb alle vertrouwen in de jongens. Ik neem wel een toeter mee zodat ze weten dat ik langs de kant sta’, lacht Dedel zijn teleurstelling weg.

Tekst: Hennie van de Weerd

 

 

  • SV Hillegom
  • Jeroen Dedel

Geef jouw reactie