KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Pancratius en Badhoevedorp met gemixte teams de competitie in

Komend seizoen zullen er in de competitie gezamenlijke teams van SC Badhoevedorp en RKSV Pancratius actief zijn in de bovenbouw. Na een eerdere succesvolle samenwerking bij de organisatie van de Ramada Cup in 2018 hebben de clubs besloten te gaan samenwerken om volwaardige jeugdelftallen in de leeftijd onder 14 tot en met onder 19 in het veld te krijgen en te houden.

De aanleiding is dat beide clubs ernaar streven om ieder jeugdlid op zijn of haar niveau te laten voetballen. Allebei de verenigingen hebben in sommige leeftijdscategorieën moeite om zowel kwalitatief als kwantitatief een volwaardig elftal op de been te brengen en daarom is besloten om te kijken of het zinvol is de krachten, waar dat nodig is, te bundelen.

Vanuit de KNVB worden dit soort samenwerkingsverbanden tussen verenigingen ondersteund middels dispensatieregelingen voor spelers en teams. De samenwerking houdt in dat de teams onder een gezamenlijke naam aan de competitie zullen meedoen. De teams kunnen voor wedstrijden en trainingen gebruik maken van zowel de velden van Pancratius als Badhoevedorp. De leden blijven gewoon lid van hun eigen club.

  • Pancratius
  • SC Badhoevedorp

Geef jouw reactie