KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Alleen maar vrolijke gezichten bij FOOTgolf Nederland

Zondag 1 juli is voor veel mensen met een beperking in de wijde omgeving van Amsterdam een dag geworden om heel lang bij te blijven. Bij FOOTgolf Nederland in Spaarnwoude kregen ze van organisatoren Sjaak Kramer, Marcel Boonsta, Rody Spaan en vele vrijwilligers en sponsoren een fantastische, sportieve dag aangeboden.

Het loopt tegen de klok van 9.30 uur wanneer de eerste deelnemers en begeleiders zich melden op het fraaie en midden in de natuur gelegen terrein van FOOTgolf Nederland. Om de dag ordelijk te verlopen en de wachtrijen op de banen te voorkomen, wordt gewerkt in shifts. In totaal zijn er achttien holes. Op elke hole is een vrijwilliger aanwezig om uitleg te geven en waar nodig te assisteren.

Ook een aantal bekende gezichten uit de voetbalwereld is naar Spaarnwoude gekomen om dit mooie evenement van dichtbij mee te maken. Europees kampioen Gerald Vanenburg, Marcel Peper, Sonny Silooy, AZ-speler Calvin Stengs enkent u Harry Vermeegen nog? Ze zijn er allemaal en helpen een handje mee bij onder meer de prijsuitreiking. Vermeegen doet dit met zijn kenmerkende humor zoals we dat nog van zijn tv-programma’s zoals de Regenjas en Die 2: Nieuwe Koeien kennen. Jimmy ‘Floyd' Hasselbaink is er ook. Hij zorgt als DJ voor de muzikale omlijsting.

Natuurlijk gaat er op de baan (soms) fanatiek aan toe bij de deelnemers. Er zijn immers mooie bekers te winnen, maar gezien alle vrolijke gezichten voelt iedereen zich aan het einde van de middag een winnaar. De opzet van de dag is daarmee met glans geslaagd. Volgend jaar weer? Wie aanwezig was, zegt onmiddellijk ja.

 

  • Footgolf dag voor mensen met beperking

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement