KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

VVSB op alle fronten in beweging

Het einde van het bijzondere seizoen 2021-2022 is in zicht, maar ook in voetballand is regeren vooruitzien. Welke spelers blijven, wie gaan er weg en welke spelers vullen de selectie aan. Zeker bij clubs die spelen op hoog amateurniveau gaat daar veel tijd inzitten. VVSB is daar een voorbeeld van. De ploeg uit Noordwijkerhout doet dat sinds dit seizoen op een prachtig vernieuwd sportcomplex en daar is voorzitter Arjan Broekhof terecht trots op.

‘Dat was het belangrijkste wat ik bij mijn aantreden als voorzitter voor ogen had’, aldus Broekhof. Het is al weer negen jaar gelden dat hij de hamer overnam van Gerard Heemskerk. Broekhof kun je zeker een echte clubman noemen. Als kind won tennis het uiteindelijk van voetbal, maar hij bleef samen met vader als supporter van VVSB een trouwe bezoeker van sportpark de Boekhorst. Een comeback als voetballer bleef als twintiger niet uit. De betrokkenheid bij VVSB werd verder vergroot omdat Broekhof Verpakkingen, het bedrijf van zijn vader, ook hoofdsponsor van het vlaggenschip, werd.

Broekhof erkent dat de laatste twee jaar van het voorzitterschap door de coronapandemie de minst leuke waren. Toch is VVSB deze vreemde periode goed doorgekomen. Het ledenaantal zit nog altijd rond de 1050, verzoeken om teruggave van contributie bleven achterwege en ook het sponsorbestand bleef in tact. ‘Prachtig om te ervaren dat leden en sponsors zich zo verbondenheid voelen met de club.’ Door de groei van Noordwijkerhout verwacht Broekhof dat het ledenaantal komende jaren zal aantrekken. En wie al op de Boekhorst 2.0 is geweest, wil hier natuurlijk graag voetballen.

Met een mooie mix van jongens uit de eigen opleiding en externe spelers uit de regio zijn ze er bij VVSB van overtuigd dat spelen in de derde divisie ook in de toekomst reëel is en dat is dan ook het sportieve streven voor het eerste elftal. Daarnaast heeft VVSB ook nog een zaterdag 1 dat uitkomt in de derde klasse. Broekhof: ‘Komend seizoen komt daar nog een Onder 23 bij om de doorstroom vanuit de jeugd naar de senioren te bevorderen. Kristian Weijers zal dit team gaan leiden.’ Uiteraard speelt de club ook graag met de selectieteams van de jeugd zo hoog mogelijk. De 019-1 is opgeklommen naar de vierde divisie en presteert ook op dit niveau.’ Huidig assistent van Weijers en oud eerste elftal speler Steef Kraaijvanger maakt komend seizoen bij zaterdag-1 zijn debuut als hoofdcoach. Ook hoofd jeugdopleiding Niels van Wetten, die daarnaast actief is voor Telstar, is een echte Noordwijkerhouter. Broekhof is tevens blij met de groei van het meiden- vrouwenvoetbal bij de club waar onder meer de organisatie van vriendinnendagen een bijdrage in heeft geleverd.

Valt er dan helemaal niets meer te wensen bij VVSB? Toch wel. Het vlaggenschip zal in het slot van de competitie alle zeilen moeten bijzetten om degradatie af te wenden. Ook het binden van vrijwilligers blijft een aandachtspunt. ‘Als dorpsclub mogen we zeker niet klagen, maar ook bij ons komen ze niet vanzelf aanwaaien.’

Dit artikel wordt ook gepubliceerd in de komende editie van 433 Magazine. Mis hem niet!

  • VVSB
  • Arjan Broekhof
  • Steef Kraaijvanger
  • Niels van Wetten
  • Kristian Weijers

Geef jouw reactie