KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

BSM- Bennebroek bloeit als nooit tevoren!

Tussen grote plaatsen als Haarlem en Hoofddorp is Bennebroek een stip op de landkaart. De sportieve trots van het dorp luistert naar de naam BSM en kent een lange historie. In 2023 bestaat de club 100 jaar en dat werpt zijn schaduw al vooruit.

Thuisbasis is het knusse sportcomplex ’t Rottegat. De club heeft ongeveer 450 leden en dat heeft volgens Martijn van der Ven en Bob Jacobs zeker zijn charmes. En daarin staan zij zeker niet alleen. Het bedrijf van Van der Ven, Athalos.com, is onlangs ook jeugdsponsor geworden. Beide mannen zijn lid van de sponsorcommissie, trainer/coach van een jeugdteam en Jacobs is tevens penningmeester van BSM.

Met de boodschap: Verbinden door te doen, weten Van der Ven en Jacobs steeds meer mensen bij de vereniging te betrekken. De bloeiende Club van 100 is daar het levende bewijs van. Dit initiatief is een platform voor donateurs, vrienden en sponsors van BSM. ‘Wees welkom bij ons’, dat is de essentie wat BSM naar buiten toe wil uitstralen. Het is ook wat Van der Ven en Jacobs direct voelde toen zij een voetbalclub zochten voor hun zoontjes en dochter. Van der Ven: ‘In Hoofddorp waren er bij alle clubs wachtlijsten. Hier bij BSM konden we meteen terecht. Ik heb hier leuke mensen leren kennen en ben me gaan inzetten voor de jeugdafdeling. Zo is onder meer een jeugdcommissie opgericht. Zo is een sterke en hechte groep ontstaan en hebben we gezamenlijk al mooie dingen bereikt.’ Een voorbeeld is de introductie van het kledingplan, waarbij alle teams nieuwe tenues hebben gekregen dit seizoen. Dit heeft niet alleen gezorgd voor uniformiteit tussen de teams, maar zeker ook voor meer uitstraling. ‘Ja, daarmee hebben we zeker een kwaliteitsslag weten te maken’, aldus animator Jacobs. ‘Het is de truc om telkens weer op een creatieve manier een nieuwe kwaliteitsslag te bedenken zonder contributieverhoging.’

Een ander positief signaal is er op het terrein van damesvoetbal. ’Die afdeling is de laatste drie jaar telkens verdubbeld. We hebben nu zo’n 35 leden met daaromheen een enthousiast groep ouders, vult Van der Ven aan. Daarnaast is er vele meer aandacht voor het opleiden van (trainers)kader. ‘We werken met het train-de-trainers-concept dat we een paar jaar geleden zijn gestart onder leiding van Wim de Jong. Inmiddels zijn we een flink aantal sessies verder met een gemiddelde opkomst van dertig man. Je moet de kinderen immers weten blijven uit te dagen op de training zodat je ze langer kan vasthouden op vereniging. Enthousiaste studenten van opleidingen als het CIOS en de ALO willen we ook graag uitnodigen om bij BSM praktijkervaring op te doen. Er zijn daarbij zeker ook mogelijkheden voor het volgen van trainersopleidingen en ze kunnen vanuit de vereniging rekenen op goede begeleiding.’

Verbinden
Het woord verbinding valt regelmatig op deze regenachtige zaterdag. En hoe kan je dat nu beter doen dan via extra activiteiten? Zo organiseerde de zondagselectie van BSM afgelopen jaar voor het eerst en met veel succes een familietoernooi. Ook activiteiten van de Club van 100 passen prima in dit kader. Zo was er in november een zeer geslaagde wijnproeverij voor sponsors. ‘We hadden toen een kleine honderd man hier binnen. Tijdens zulke evenementen ontstaan ook weer leuke nieuwe gezamenlijke initiatieven. Het vieren van het 95-jarige bestaan met een echte voetbalclinic, dj’s, een sportdag, bbq en natuurlijk betrokkenheid van sponsoren. De sportclub als warme huiskamer, die zorgt voor verbinding. Dat is hier wat we bij BSM willen uitstralen’, besluiten Van der Ven en Jacobs.

Dit artikel is ook terug te vnden in de juni-uitgave van 433 Magazine. Mis deze editie niet!

  • BSM

Geef jouw reactie