KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Interessante competitie-indeling voor FC Lisse

Door de promotie van FC Lisse naar de tweede divisie is de indeling van de competitie heel interessant geworden het nieuwe seizoen. De Lissenaren kunnen zich onder meer verheugen op de derby’s tussen Katwijk, VVSB en wederom Rijnsburgse Boys.

Met Jong Vitesse en Jong Twente zijn twee beloften teams van het toneel verdwenen. Als enige is Jong Sparta nog overgebleven. Het gedegradeerde Achilles’29 uit de Jupiler Laegue is een van de clubs die komend seizoen ook gaat uitkomen op het hoogste amateurniveau.

Wat betreft de beloften teams zijn de clubs daar niet rouwig om. Dat Jong Sparta nu als enige is overgebleven, wordt op de koop toe genomen. De entourage is nihil als de beloften langskomen en het meenemen van supporters is ook niet om over naar huis te schrijven. Bovendien is het inzetten van spelers van de A- selectie een doorn in het oog bij vele clubs. Het is maar net hoe het uitkomt en wie er speelt, want dat was vaak weer een verrassing tegenover welk elftal je moest spelen. Jong AZ was daar een goed voorbeeld van. Daar zijn de clubs nu buiten Jong Sparta vanaf.

Ook nieuw zijn de clubs IJsselmeervogels en De Dijk. IJsselmeervogels kaapte de schaal weg voor de neus van FC Lisse in de derde divisie. De Amsterdammers deden dat in de zondag derde divisie. De Dijk zal het nieuwe seizoen niet meer kunnen beschikken over topschutter Dennis Kaars. De smaakmaker tekende een profcontract voor twee jaar bij FC Den Bosch. Grote afwezige in het nieuwe seizoen is Spakenburg dat ten koste van Rijnsburgse Boys degradeerde. Het is dus stuivertje wisselen geworden tussen de twee grootmachten uit Spakenburg.

FC Lisse-coach Robbert de Ruiter kijkt reikhalzend uit naar de komende derby’s en de andere wedstrijden. De oefenmeester, die een verleden heeft bij VVSB, heeft er nu al zin in maar gaf tegelijkertijd aan na een zeer pittig seizoen eerste even op vakantie te gaan.

De tweede divisie bestaat komend seizoen uit de volgende ploegen:


AFC, Kon. HFC, FC Lisse, Katwijk, Rijnsburgse Boys, VVSB, Barendrecht, GVVV, Kozakken Boys, IJselmeervogels, De Treffers, De Dijk, Achilles’29, HHC Hardenberg, TEC, FC Lienden, Jong Sparta en Excelsior Maassluis.

Tekst: Hennie van de Weerd

 

 

 

  • FC Lisse
  • tweede divisie

Geef jouw reactie