KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Strengere straffen voor teams die zich terugtrekken

Met ingang van het seizoen 2019-2020 zijn de regels omtrent het terugtrekken van teams uit categorie A fors aangescherpt. Terugtrekkingen in categorie A worden dit seizoen voorgelegd aan de aanklager amateurvoetbal.

Het terugtrekken van teams uit categorie A gedurende een seizoen is reglementair niet toegestaan. Andere teams ondervinden sportief nadeel wanneer één team plotseling afhaakt. Dit seizoen gelden er strengere straffen voor het terugtrekken van teams uit de competitie. Door de aanklagers zijn onderstaande richtlijnen voor het straftoemetingsbeleid onlangs vastgesteld.

Landelijke competities senioren
Voor teams die zich voor 1 januari terugtrekken is de eis een boete van € 4.000,- en de schikking € 3000,- Na 1 januari worden deze bedragen zelfs verdubbeld.

Voor overige standaardcompetities is de eis € 3000,-. De schikking valt € 1000,- lager uit. Ook in deze categorie zijn de bedragen na 1 januari twee keer zo hoog. Ook teams uit de lagere seniorencompetities en jeugdploegen die uit de competitie stappen zijn er flinke boetes van toepassing.

Bron: KNVB

  • KNVB
  • straffen

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement