KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Bollenstreekclubs en HFC testen nieuwe spelregels

Katwijk, FC Lisse, Rijnsburgse Boys en de Koninklijke HFC nemen dit seizoen deel aan een de Future Rules Football League. Tijdens deze competitie voor spelers onder 23 jaar worden nieuwe spelregels in het voetbal geïmplementeerd. De aftrap met bestuursleden van de clubs werd donderdagavond gehouden bij ARC in Alphen aan den Rijn.

Aan deze alternatieve competitie zullen ook de onder-23 teams van AFC, Alphense Boys, Quick Boys, VVSB, Westlandia en ARC, dat één van de initiatiefnemers is, meedoen. Het doel van de Future Rules Football League is simpel: onderzoeken wat de toegevoegde waarde is van spelregelwijzigingen. De nu op stapel staande competitie dient als proeftuin voor de toekomst van het voetbal.

De KNVB omarmt het initiatief en was in de persoon van secretaris-generaal Gijs de Jong aanwezig bij de aftrap. De bond financiert het filmen en analyseren van de wedstrijden, regelt scheidsrechters en stelt het veld op de campus in Zeist beschikbaar, zodat er daar uitvoerig data kan worden verzameld.

Tijdens de competitie worden drie nieuwe spelregels getest; de selfpass, de intrap in plaats van ingooi en tijdstraffen in plaats van gele en rode kaarten. De Jong hoopt deze casus op de agenda te krijgen van de IFAB (International Football Association Board). Zij worden gezien als de internationale spelregelcommissie.

De nieuwe, innovatie competitie gaat op 2 oktober van start. In totaal zijn er zeven speelrondes. Op iedere speeldag wordt er één wedstrijd in Zeist afgewerkt. Er is geen promotie of degradatie aan de competitie verbonden. Het betreft een competitie die extra gespeeld wordt.

 

  • Future Rules Football League
  • nieuwe spelregels
  • FC Lisse
  • VV Katwijk
  • Kon. HFC
  • Rijnsburgse Boys

Geef jouw reactie