KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Nieuwjaarsactie Alliance'22 voor verpleeghuis Martha Flora

Mensen in de zorg verdienen deze dagen extra aandacht. Voetbalvereniging Alliance22 kwam daarom in actie gekomen om de bewoners en medewerkers van verpleeghuis Martha Flora een hart onder de riem te steken. Op 30 december krijgen alle 45 medewerkers van Martha Flora een bos bloemen en trakteren de jeugdspelers de bewoners op zelf gebakken Alliance koekjes.

Door corona liep het voetbaljaar voor SV Alliance ’22 heel anders dan gepland. Met veel creativiteit kon het sporten, zeker voor de jeugd, nog wel doorgaan. Voor de senioren was het moeilijker om te blijven voetballen. Maar corona had op veel meer gebieden een grote impact, met name in de zorg. Daarom ontstond vanuit Alliance leden het initiatief om in plaats van de traditionele nieuwjaarsreceptie een nieuwjaarsactie te starten voor de mensen in de zorg.

De Haarlemse voetbalclub SV Alliance ’22 en verpleeghuis Martha Flora zijn buren. Tijdens de eerste golf van het coronavirus zijn de bewoners en medewerkers van Martha Flora, waar mensen met dementie worden verzorgd, hard getroffen. Tien van de dertig bewoners zijn overleden. Als buurtvereniging is SV Alliance ’22 tijdens de feestdagen in actie gekomen om de medewerkers en bewoners een hart onder de riem te steken.

‘Wat was dit een hart verwarmend initiatief!’, reageerde Annemiek de Graaf van Martha Flora. ‘Prachtige boeketten voor ons allemaal. Juist in deze tijd is het zo fijn om steun en kracht te ervaren van onze buurtgenoten. Diep dankbaar voor.’ Ook de bewoners waren er blij mee. Een van de dames reageerde: ‘De koekjes zijn heerlijk! Zo lief dat de kinderen van de voetbal aan ons denken.’

‘Afgelopen dagen liepen leden, vrijwilligers en sponsoren (Bloemen & Stijl Teeuwen, JouwTaartshop) direct warm voor het idee. Fijn dat de geste dan ook zo in goede aarde valt’, vertelt Alliance voorzitter Robert Graat. ‘Het is goed om te merken dat we, naast alle extra inzet die dit jaar al voor de vereniging wordt opgebracht, ook betrokken blijven bij de mensen in onze omgeving en in onze buurt. Ook dat tekent Alliance.’

Fotobijschrift: Jeugdleden Pepijn, Julian en Mats verrassen de bewoners en medewerkers van verpleeghuis Martha Flora.

 

  • Alliance22
  • verpleeghuis Martha Flora

Geef jouw reactie