KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Hoofddorp stelt voormalig prof Smeets aan als nieuwe hoofdtrainer

Het bestuur van S.V. Hoofddorp heeft in samenwerking met de technische commissie voor het seizoen 2022-2023 een opvolger voor de vertrekkende hoofdtrainer Jethro Abram gecontracteerd. Oud-prof Jorg Smeets heeft een eenjarig contract getekend als hoofdtrainer van zondag 1 met de intentie voor een langere periode.

Smeets is 51 jaar en woonachtig in Almere. Hij heeft een lange actieve voetbalcarrière in het betaalde voetbal achter de rug van 1988 t/m 2001 bij o.a. FC Volendam, FC Utrecht, Heracles Almelo en in Engeland, Mexico en Portugal. Zijn laatste profclub was Helmond Sport in 2001 en daarna heeft Smtees nog bij de amateurs van Zuidvogels (Huizen) gespeeld. Kortom, een indrukwekkende staat van dienst als speler en zijn opgedane ervaringen als voetballer komen dan ook zeer goed van pas bij de uitoefening van zijn trainerschap.

Smeets is in het bezit van de diploma Trainer/Coach I / UEFA-A en behaalde al de nodige sportieve successen. Met NVC uit Naarden promoveerde hij naar de eerste klasse en met de zaterdagamateurs van Ajax naar de derde divisie. Ook werkte Smeets nog bij Zuidvogels en AFC (za). De afgelopen twee jaar was Smeets werkzaam als hoofd opleidingen van het Chinese Guangzhou R&F FC.

Sinds begin dit jaar is Jorg Smeets weer terug in Nederland en de vacature bij S.V. Hoofddorp trok zijn aandacht en daar heeft hij erg veel zin in. Smeets: ‘Ik ben een bouwer en een verbinder en gezien de gevoerde gesprekken met bestuur en TC ben ik ervan overtuigd dat wij een goede match zullen zijn. Ik wil dan ook graag een bijdrage leveren aan de doelstelling van de club om op zo’n hoog mogelijk amateurniveau te spelen met een herkenbaar eerste elftal, waarbij ik graag jonge eigen opgeleide spelers een kans wil geven in de zondag-1.’

  • SVHoofddorp
  • Jorg Smeets
  • NVC
  • Ajax
  • Zuidvogels
  • AFC

Geef jouw reactie