KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

Voetballen met Pasen bij VVC

Het paasweekend stond bij FC VVC in Nieuw-Vennep weer in het teken van het Bob Strijbos toernooi. Het toernooi is een begrip in de regio, evenals ome Bob. De organisatie kan dan ook rekenen op vele vaste gasten, die ieder jaar weer met veel plezier meedoen. Daarnaast verwelkomt VVC ook gelukkig steeds weer nieuwe verenigingen. Voor de zeventiende editie waren er dit jaar teams vanuit Utrecht tot aan Alkmaar op het toernooi afgekomen.

Over de drie dagen mocht VVC liefst 161 teams begroeten. Zij waren ingedeeld in poules en niemand ging met lege handen naar huis. Vermeldenswaardig is verder nog het feit dat de toernooicommissie een aantal jaren gelden de groene kaart in het leven heeft geroepen. Deze kan door scheidsrechter worden uitgereikt aan een speler met een bijzondere actie, prachtig doelpunt of in het geval van een keeper, een prachtige redding. Deze groene kaart kon aan de bar worden ingewisseld voor een versnapering.

Gelukkig kon de organisatie opnieuw een beroep doen op vele vrijwilligers, (kantinemedewerkers, scheidsrechters, EHBO, verkeersregelaars, omroepers en nog vele anderen). Iedereen kon zo, mede ook door een aantal trouwe sponsors, genieten van leuk jeugdvoetbal in het paasweekend.

Bob Strijbos
Het toernooi is vernoemd naar de heer Bob Strijbos, ofwel ome Bob. Op 27 mei 2010 is de heer Bob Strijbos op 79-jarige leeftijd overleden. Hij heeft veel betekend voor het voetbal in de regio. Zo was hij sinds de jaren’60 intensief betrokken bij heel veel clubs in Haarlemmermeer, waaronder SC Badhoevedorp, VV Nieuw-Vennep, SVOW en FC VVC. De club is er dan ook bijzonder trots op dat het zijn naam door middel van dit toernooi jaarlijks kan uitdragen.

  • VVC
  • Bob Strijbos
  • paastoernooien

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement