KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Van der Neut kiest voor nieuwe uitdaging bij Lisse

Maurice van der Neut maakt een opvallende transfer binnen de Bollenstreek. De verdediger laat na twee kampioenschappen VV Noordwijk achter zich en gaat bij FC Lisse een nieuwe uitdaging aan.

Van der Neut (26) is een op en top verdediger, maar kwam niet meer aan spelen toe in de hoofdmacht van Noordwijk. Op de bank zitten was niet zijn ding. Door het coronavirus is alles nu veranderd, maar er waren toch veel clubs in de Bollensteek die interesse toonden. Via een voetbalkennis van FC Lisse is het balletje gaan rollen. Sinds kort woont de verdediger in Hillegom, dus is het voetbalwalhalla van de Bollenstreek praktisch om de hoek.

SCW uit Rijsenhout was zijn eerste club. Vervolgens diende SV Hillegom zich aan. Van der Neut wilde zich hogerop testen en slaagde met vlag en wimpel. Zijn spel viel op in een vriendschappelijke wedstrijd tegen VV Noordwijk dat vervolgens direct haar interesse kenbaar maakte. Met twee titel werd het een zeer succesvolle periode aan de Duinwetering. Dit seizoen kon Van der Neut op minder speeltijd rekenen. Komend seizoen hoopt de fysiek en kopsterke verdediger zich te laten gelden op Ter Specke en daar kijkt hij erg naar uit.

‘Het is wel jammer dat ik Nick van Staveren niet tegenkom als tegenstander van VV Noordwijk, want dan had ik mijn grote vriend even door de benen gespeeld (haha). Hij speelt een divisie hoger bij VV Noordwijk. Ik heb totaal vijf jaar met hem samen gespeeld en we hebben veel meegemaakt. Ik heb veel zin in mijn nieuwe avontuur bij FC Lisse. De trainer beslist of hij mij opstelt natuurlijk. Ik ga er alles aan doen om bij mijn nieuwe club te renderen. In de toekomst ga ik een keer terug naar Hillegom. De tijd zal het leren.’

Tekst: Hennie van de Weerd

  • Maurice van der Neut
  • FC Lisse
  • VV Noordwijk

Geef jouw reactie