KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Nicolaas Boys scoort met meer dan alleen voetbal

Met een kleine vierhonderd leden is Nicolaas Boys qua omvang een bescheiden voetbalvereniging. Wanneer je weet dat het dorp Nieuwveen, gemeente Nieuwkoop, ongeveer vierduizend inwoners telt, kun je zeker spreken van een flinke participatie. Daarnaast weten naast de eigen leden ook nog vele andere dorpsgenoten de weg naar de club te vinden. Bij Nicolaas Boys staat maatschappelijke betrokkenheid immers hoog in het vaandel. ‘De hekken van ons terrein staan altijd open om hier lekker te ballen en dat proberen we ook zo te houden’, aldus voorzitter Gerhard Burgmeijer.

Burgmeijer is merkbaar trots op het dorpse karakter van Nicolaas Boys. ‘De mensen weten makkelijk de weg naar ons complex te vinden.’ En dat is dus zeker niet alleen voor voetbal. Gezamenlijk een kopje koffie drinken in de kantine of een kaartje leggen. Daarnaast zijn andere sportaanbieders welkom om gebruik te maken van de mooie faciliteiten. ‘In de coronaperiode heeft de dansvereniging hier bijvoorbeeld buitenlessen verzorgd.’ Op toegankelijkheid scoort Nicolaas Boys dus goed, maar volgens Burgmeijer kan het nog beter. Meer buitensport, zoals beachvolleybal, bootcamps en padel, zijn volgens hem zeker opties om serieus te bekijken. Nicolaas Boys, dat in 2024 het 90-jarig bestaan viert, staat verder bekend om de gastvrije ontvangst, de gezellige sfeer en een hoge mate van betrokkenheid. De vereniging is zo in staat om vele leuke extra activiteiten te organiseren, zoals een paas- en kerstbingo en een veiling. Ook rond derby’s wordt er extra uitgepakt en dat dit veel toeschouwers lokt, bleek bijvoorbeeld thuis tegen Zevenhoven. De topper in de zaterdag vierde klasse, Nicolaas Boys switchte aan het begin van dit seizoen van speeldag, trok naar schatting tussen de 500 en 700 toeschouwers en na afloop bleef het in de kantine mede door muziek van lokale dj’s en in de feesttent nog lang prettig toeven.

De vierde klasse is al vele jaren het sportieve niveau waarop Nicolaas Boys 1 actief is en sinds het seizoen 2021-22 is dat dus de zaterdag. De switch – was een nadrukkelijke wens vanuit de spelersgroep – en heeft goed uitgepakt. Zo zijn er op de zaterdag veel mooie, aantrekkelijke derby’s. Een uitstapje naar de derde klasse ziet Burgmeijer in de toekomst wel zitten, maar hij erkent dat ook de vierde klasse steeds sterker wordt en aanwas van buiten de eigen vereniging is er niet. Naast de zaterdag is het zondag ook fijn op de club. Vrouwen 1 en een aantal seniorenteams spelen dan hun wedstrijden en daarnaast wordt in de kantine gekeken naar onder meer voetbal en de Formule 1 en grote andere sportevenementen.

Jubileum en meiden-vrouwenvoetbal

Naast het naderende jubileum, dat zeker op een mooie wijze gevierd gaat worden, geeft Burgmeijer aan graag het meiden- en vrouwenvoetbal een impuls te willen geven. Hij erkent dat dit ook bij Nicolaas Boys niet vanzelf gaat. ‘Je moet ze wel enthousiasmeren. Dit doen we door onder meer een paar keer per seizoen een vriendinnendag met leuke spelletjes en kleine partijspellen te organiseren. Alle leden worden hierbij uitgenodigd om iemand mee te nemen om op een leuke, laagdrempelige manier kennis te maken met de vereniging. Een ding staat vast: wanneer je eenmaal bij Nicolaas Boys betrokken bent, laat je niet (snel) meer los.

Dit artikel is ook terug te vinden in de zomereditie van 433 Magazine die binnenkort verschijnt.

  • Nicolaas Boys

Geef jouw reactie