Uit de regio

Lisse verschalkt SteDoCo en rukt op naar plek twee

FC Lisse heeft zich genesteld op plek twee van de ranglijst in de derde divisie. Het won zaterdag door twee treffers in de slotfase met 3-1 van SteDoCo. Bij rust koesterden de bezoekers nog een 0-1 voorsprong.

Na tien minuten in de tweede helft wedstrijd scoorde Remi van Ekeris de gelijkmaker en was de ban gebroken. FC Lisse ging op zoek naar meer en werd in de slotfase beloond. Eerst was het Jeffrey Klijbroek die de 2-1 scoorde en een paar minuten later was het Justin van der Putten die de marge verdubbelde. FC Lisse speelde de laatste fase van de wedstrijd zonder verdere strubbelingen uit.

Terugkomend op de eerste helft hield SteDoCo met moeite de 0-1 vast. Belangrijk in eerste instantie was de uitblinker doelman Petar Stoskovic van de bezoekers Vooral in deel één was de sluitpost meerdere keren de redde engel voor zijn team FC Lisse deed in het vervolg van de wedstrijd goede zaken. Volgende week treft men Staphorst en een goed resultaat is gewenst om bovenin te blijven op de ranglijst.

Invaller Lars Klomp van FC Lisse: ‘We begonnen matig, vond ik. We herstelden ons goed in de tweede helft. We zetten goed druk in deze fase. Toen eenmaal de gelijkmaker viel, gingen we voor de winst. Na de 3-1 gaven zij zich over en was de wedstrijd dus gespeeld.’