KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Amsterdamse voetbalclub DWS gaat Europa in.

Na vele jaren is het eindelijk zo ver. De vermaarde Amsterdamse voetbalclub DWS speelt weer eens een Europese wedstrijd. In het kader van de Fenix Trophy, een toernooi voor amateurverenigingen uit Europa met een bijzonder verhaal, speelt DWS maandag 21 november een thuiswedstrijd tegen het Poolse Dragoons FC uit Krakow. En dat is voor de kenners 53 jaar na de nederlaag tegen Glasgow Rangers in 1969 dat DWS weer uit komt in een Europees toernooi.

Voorzitter Marcel Jille van DWS is er blij mee en legt uit: ‘De Fenix Trophy is een initiatief van Brera FC, een voetbalclub uit Milaan en is een Europees toernooi waar negen amateurclubs uit heel Europa aan mee mogen doen. Elke club is gekozen om zijn unieke sociale, historische of culturele achtergrond en het niveau van de clubs varieert tussen wat wij in Nederland de 4e divisie en 2e klasse KNVB zouden noemen. Verdeeld over drie poules gaan de groepswinnaars en de beste nummer twee door naar de finaleronde om uit te maken wie de winnaar is van de Fenix Trophy. Het doel is om een tegengeluid te bieden dan al die commerciële initiatieven die nu opkomen zoals de Superleague.’

Dit seizoen is DWS ingedeeld in een poule met het Tsjechische Prague Raptors uit Praag en het Poolse Dragoons FC uit Krakow. Trainer Patrick van Leeuwen van DWS is er in ieder geval op gebrand om in de finale te halen, want vorig seizoen moest de club door de coronamaatregelen een aantal wedstrijden van de Fenix Trophy laten schieten en speelde daardoor maar om de 7e plaats. Die overigens gewonnen werd van het Spaanse CD Cuenca Mestallistes uit Valencia.

‘De finaleronde in het Italiaanse Rimini was een geweldige ervaring, maar we hadden sterk het gevoel dat we in de finale hoorden te staan tegen de uiteindelijke winnaar FC United ofManchester. Dat moeten we dit jaar dan ook maar bewijzen’, aldus Patrick van Leeuwen.

Maandag 21 november kan DWS dan ook de eerste stap zetten. De aftrap is om 20:00 op Sportpark Sloten. Ruim na de wedstrijd van het Nederlands elftal. De toegang is gratis. Een vrijwillig bijdrage wordt door de club wel enorm gewaardeerd.

  • DWS
  • Patrick van Leeuwen
  • Fenix Trophy

Geef jouw reactie