Uit de regio

Zonneveld helpt Kagia met hattrick op gang

Kagia maakte in de titelrace in 3B geen nieuwe misstap. In Lisserbroek won de ploeg van trainer Anton Wijsman eenvoudig met 5-0 van VEW. De grote man bij de thuisclub was ongetwijfeld Mark Zonneveld. De Kagiaan scoorde na de rust een onvervalste hattrick. De aanvaller had daar slechts een klein kwartier voor nodig. De ban werd zo in de tweede helft gebroken. Jesper Imanse en Timo Sluymer waren de andere schutters.

Dat de ruststand op 0-0 bleef hangen, was eigenlijk een wonder gezien de kansen die de ploeg van Anton Wijsman creëerden. En dat wonder was ook te wijten aan de gemiste kans van Sluymer, die vlak voor rust een penalty niet kon verzilveren. VEW- keeper Rick Jansen hield de bal zelfverzekerd uit zijn doel. Dat VEW de eerste helft overleefde, was een winstpunt voor de ploeg van Andre Markus.

Sluymer was content met de overwinning vooral na de gemiste penalty. Het gaat te ver om Sluymer de 0-0 ruststand aan te rekenen. In de eerste helft kreeg Kagia vele kansen om de score open te breken, maar het verzuimde telkens. In de tweede helft stelde de thuisclub na een kwartier spelen wel orde op zaken. Mark Zonneveld ging zeer effectief te werk en zette zijn ploeg binnen het kwartier op 3-0.

Zonneveld: ‘Ja, dat was even lekker zeg. Een hattrick scoren is niet alledaags. De laatste die ik maakte is alweer een jaartje geleden. We waren de eerste helft zuinig met scoren. Jammer dat de penalty er niet in gaat vlak voor de rust. In de rust heeft onze coach het een en ander even aangetipt. Een doelpunt kon niet uitblijven, was zijn visie. Dat ik er dan drie in mag prikken is lekker meegenomen.’

In het laatste kwartier liep Kagia verder uit naar 5-0. Jesper Imanse was goed voor de 4-0. De 5-0 kwam van de voet van Sluymer. ‘Ik heb zo mijn fout goed gemaakt en dat geeft deze overwinning meer glans voor mij.’

Volgende week wacht tegen Zandvoort weer een thuiswedstrijd. Werk aan de winkel voor Kagia coach Anton Wijsman. Aan- of afhaken is dan het motto. De clash begint om 14.30 uur als het weer meezit.