KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Landskampioen krijgt thuisvoordeel in duel om Johan Cruijff Schaal

De Johan Cruijff Schaal kent een nieuwe opzet. De Nederlandse supercup, vernoemd naar de beste Nederlandse voetballer ooit, vindt vanaf komend seizoen plaats in het stadion van de landskampioen.

Bovendien wordt de relatie met de Johan Cruyff Foundation hechter en komt het duel nog meer in het teken te staan van de maatschappelijke kracht van het voetbal. De Johan Cruijff Schaal blijft de officiële start van het Nederlandse voetbalseizoen, maar wint hiermee aan entourage, belangstelling en maatschappelijk initiatief.

Maatschappelijk karakter
De Cruyff Foundation speelt een prominente rol tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal stond al langer bekend om het sociale karakter, mede door de samenwerking met de Johan Cruyff Foundation. De relatie met de familie en foundation van Johan Cruijff wordt in de toekomstige edities versterkt. Nieuw is dat van elk verkocht kaartje in ieder geval €1,- naar de Foundation gaat. Daarnaast wordt er ieder jaar aandacht gevraagd voor een actueel maatschappelijk thema. Welk thema dat is, wordt met de deelnemende clubs, de Johan Cruyff Foundation en KNVB afgestemd.

Carole Thate, namens de familie van Johan Cruijff en de verschillende aan Cruijff gelieerde initiatieven, waaronder de Johan Cruyff Foundation: "We zijn blij met de vernieuwde insteek van de Johan Cruijff Schaal en hopen dat het zal leiden tot een maatschappelijk betrokken maar vooral ook sportief en feestelijk begin van het nieuwe voetbalseizoen. Het is tevens een unieke gelegenheid om zo Johan jaarlijks te eren voor wat hij voor het voetbal en daarbuiten heeft betekend. Daar zijn we heel trots op.’

‘Deze wedstrijd is bij uitstek een gelegenheid om de maatschappelijke kracht van voetbal te laten zien’, zegt Gijs de Jong. ‘Samen met de Johan Cruyff Foundation en deelnemende clubs vragen we aandacht voor een actueel maatschappelijk thema. Daarmee proberen we de Johan Cruijff Schaal passend te maken bij het sociale en hartelijke karakter van Johan zelf.’

Gezamenlijk met de clubs
De beslissingen voor de vernieuwingen zijn tot stand gekomen in overleg met de clubs die sinds de invoering van de Johan Cruijff Schaal / Supercup het vaakst aan deze wedstrijd hebben deelgenomen. Dat zijn Ajax, PSV, Feyenoord en AZ. Ook bekerwinnaar Vitesse en het technisch platform, het overlegorgaan over de sportief-technische aspecten van het Nederlandse voetbal, zijn betrokken bij het proces.

Bron: KNVB

  • Johan Cruijff Schaal

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement