KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Wie van de drie wordt kampioen in 3B?

Wie van de drie wordt er kampioen. Maakt FC VVC, VV Kagia of Blauw Wit/Beursbengels zaterdag een misstap. Of hangt het af van de laatste wedstrijd? VVC en Blauw-Wit-Beursbengels staan samen aan kop en moeten Kagia van het lijf zien te houden. Kagia volgt op een punt van de koplopers.

De top drie in 3B, VVC, BlauwWit-Beursbengels en Kagia hebben een bizar competitieverloop achter de rug waarin het voorkwam dat soms twee weken achtereen geen wedstrijd gepland stond. Voordat de competitie nog moest beginnen, haakte Koninklijke HFC af. Na zestien jaar hield de zaterdagtak het voor gezien. Zodoende bleven er nog slechts twaalf ploegen over en was de competitie al ernstig gedevalueerd.

De competitie moest nog beginnen. VVC- coach Rini van Roon baalde toen al over de gang van zaken. We zijn terecht gekomen in een Mickey Mousse- competitie was zijn oordeel. Van Roon had net als de andere clubs een winterstop van liefst zeven weken. De oefenmeester had nog mazzel dat hij een week eerder nog een halve wedstrijd moest spelen tegen VEW. Het eerder gespeelde duel werd in de rust (0-0) gestaakt omdat de scheidsrechter bij de rust onwel was geworden.

Het verdere verloop van de competitie half maart liep voor VVC niet meer van een leien dak. De ploeg van Van Roon leek onbedreigd kampioen te gaan worden met een straatlengte voor tot er zand in de motor kwam. Na het gelijke spel tegen Kagia (4-4) werd er drie maal op rij verloren. Kagia en Blauw-Wit-Beursbengels profiteerden optimaal. Na twee zeges van VVC en een gelijkspel staat de ploeg van Van Roon alsnog gelijk met de Amsterdammers. Vanaf oktober hebben Jean Paul van Zoghel en Ronald van de Meent het roer overgenomen van Dave Samson bij de Amsterdammers. Na enige tijd kwam de ploeg op stoom en wil het maar een ding en dat is promoveren. En dat geldt zeker voor Kagia. Zaterdag wacht Zandvoort in Lisserbroek. Uit werd er verloren met 3-0 en is er dus iets recht te zetten. VVC speelt thuis tegen Arsenal ASV. Blauw Wit/Beursbengels neemt het in eigen huis op tegen VSV. De eindsprint kent nog twee etappes.

Tekst: Hennie van de Weerd

 

 

 

 

  • FC VVC
  • Kagia

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement