KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Talent Adouch gaat voor hoge klassering met FC Lisse

Mo Adouch liep stage bij AZ en maakte daar een prima indruk. De Leidenaar, pas negentien jaar, besloot echter voor zijn kans te gaan bij FC Lisse.

De jonge middenvelder kan eventueel ook achterin spelen als rechtsback. Voorheen speelde hij eerst bij de jeugd van Voorschoten en later UVS en toen FC Lisse. Toen schoof hij eerst door naar het tweede-JO19 en vloeide later door. Adouch is op het veld zeer fel en daar hoopt Lisse komende seizoen van te profiteren.

Dat Adouch bij FC Lisse blijft, heeft te maken met de kans op speelminuten. Iedereen bij FC Lisse moet zich eerst bewijzen om bij de selectie te komen of die persoon wel past in het geheel. Inmiddels heeft het 1e elftal een paar oefenwedstrijden gespeeld. De Lissenaren hebben met Jodan Boys en Telstar al een pittig programma achter de rug. Het verloor die twee duels. Zaterdag volgde tegen Jong ADO Den Haag een 3-1 zege. De campagne wordt dinsdag vervolgd met een wedstrijd tegen het door oud Lisse-coach Misha Salden getrainde FC Volendam. 11 augustus komt Ter Leede op bezoek op Ter Specke.

Adouch heeft zin in het nieuwe seizoen in de derde divisie met duels tegen onder meer Quick Boys, Rijnvogels en SJC. Hoe kijkt hij aan tegen deze afdeling? ‘Waar het vorig jaar op het laatst tegenzat, hopen we nu hoger te eindigen. Als het aan mij ligt gaan we ervoor, want dat is mijn instelling. Iedereen begint op nul en moet vechten voor zijn plek. Dat ik bij FC Lisse blijf heeft te maken met eventuele speelminuten. Je hebt elkaar hard nodig want deze competitie is ook zwaar. Inkopen heeft iedereen gedaan. We hadden na het wegvallen van Roy Pistoor met Erik Cummins snel een andere keeper. Ze zitten niet stil en reageren gelijk.’

Derby’s
‘Dat worden spannende potjes voetballen. Zulke wedstrijden staan op zich. Weer nieuwe impulsen zullen we maar zeggen. Ik kijk ernaar uit als ik erin sta tenminste. Ik doe mijn best dat is zeker en heb voor een jaar getekend. Verbeteren waar het kan is mijn insteek. Nieuwe concurrenten, dat houdt je scherp. Ik ben fantastisch opgevangen bij FC Lisse. Vanaf het begin klikte het. Iedere keer een stukje verder. Ik ben heel blij dat ik bij deze groep zit. Ik hoop dat we ver komen in de derde divisie. Dat blijft de grote wens.’

Tekst: Hennie van de Weerd

  • FC Lisse
  • Mo Adouch

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement