KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

HFC Haarlem viert verjaardag tegen Kon. HFC

In het voormalige stadion van HFC Haarlem aan de Jan Gijzenkade kwamen zondag 1 oktober oude tijden weer tot leven. De HFC Haarlem Legends met onder meer keeper Khalid Sinouh, Laurens en Arturo ten Heuvel, Marcel Liesdek, Dennis Iliohan en Marcel Oerlemans in de gelederen namen het op tegen de voormalig topspelers van Koninklijke HFC.

Inzet was de Gouden Ruit. Deze prijs werd aan het begin van vorige eeuw door het Haarlems Dagblad uitgereikt aan de kampioen van de Spaarnestad. Een trofee werd niet uitgereikt. Het duel van 2x 35 minuten eindigde voor ongeveer 250 toeschouwers in een doelpuntrijk gelijkspel (4-4).

De Koninklijke HFC Legends stonden onder leiding van oud-roodbroek Gerrit Peijs. Bij de HFC Haarlem Legends zat de legendarische, voormalige spits Joop Böckling op de bank. Kon. HFC trad onder meer aan met iconen als Jaap Spee, Pascal Kamp, Bart Nelis en Rokus Hoogendoorn.

In het Partycentrum Haarlem, de voormalige businessclub van HFC Haarlem onder de tribune, was het een gezellig weerzien. Rond 16.00 uur startte er een talkshow onder leiding van Michael Struis. Onder meer André Wetzel, die zijn eerste jaren van zijn profcarrière doorbracht aan de Jan Gijzenkade, was één van zijn gesprekspartners.

Foto: Franklin van der Erf

  • Kon. HFC
  • HFC Haarlem
  • Gouden Ruit

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement