Uitslagen

Kon. HFC (za) en oud-internationals in evenwicht

De competitie komt weer in een rap tempo dichterbij. De ploegen uit de regio zijn weer druk aan de gang met trainingskampen. Maar er zijn ook tradities. Op zaterdag 5 januari stond voor de 86ste keer het treffen tussen de Koninklijke HFC en de oud-internationals op het programma De wedstrijd eindigde in 3-3. Voor de eerste keer werd dit keer gespeeld tegen de zaterdag 1 aangevuld met Gertjan Tamerus en Benjamin van den Broek, beide oud- spelers van de zondag 1 en inmiddels actief als trainer.

De wedstrijd begon hoopvol, want binnen enkele minuten lag de bal al in het netje. Eenmalig international Romano Denneboom tekende de 0-1 aan. Het leek erop dat er veel doelpunten zaten aan te komen. Niets was echter minder waar, want die stand bleef staan tot de rust. De Koninklijke HEC probeerde het wel met schoten en uitgevoerde combinaties, maar kwam in de 1e helft niet scoren. Na rust lukte het beter en scoorde de ploeg in no-time drie maal en leek de strijd beslist in het voordeel van de Haarlemmers. In de laatste minuten van de wedstrijd kwamen de oud-tnternationals via Andewelé Slory en Martijn Reuser toch nog op gelijke hoogte 3-3.

Aanvoerder Barry Opdam was tevreden met het resultaat. ‘We zijn goed teruggekomen en hebben veerkracht getoond. Ik heb er van genoten vandaag. Het is altijd goed geregeld hier. Als je de jongens weer bij elkaar ziet en met elkaar spelen, is het altijd weer genieten. We waren vandaag niet helemaal compleet. Andere verplichtingen in het buitenland en met trainingskampen waren daar de oorzaak van. De andere jongens hebben het goed opgevangen. Met een grotere selectie hebben we wat meer mogelijkheden. Vandaag was dat niet aan de orde.’