433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Kagia pakt dure punten tegen IJmuiden

Kagia blijft ongeslagen op de eigen thuishaven. Het won zaterdag met 2-1 van IJmuiden. Met de rust stonden de Kagiaanen nog met 0-1 achter. Na rust stelde de formatie van trainer Anton Wijsman orde op zaken. De thuisploeg verdiende de overwinning volledig.

Dat de 2-1 viel uit door een eigen doelpunt deerde Wijsman niets. ‘Ook die tellen’, was zijn gevatte antwoord na afloop van de wedstrijd. Kagia had maar een doel voor ogen en dat waren de drie punten binnenhalen.

Kagia speelde een uitstekende wedstrijd. Het vergat alleen, met name in de eerste helft, te scoren. Na zeven minuten spelen schoot Timo Sluymer tegen de paal. De thuisclub creëerde een half dozijn kansen. Het faalde telkens in de afronding. IJmuiden kwam er weinig aan te pas. De ploeg van Anthony Correia, die zich met veel mensen achter de bal zich verscholen, kon met moeite de 0-0 intact houden. Het was eigenlijk wachten tot Kagia de score zou openbreken. Het tegenovergestelde gebeurde vlak voor rust toen Milan van Essen de 0-1 scoorde.

Wijsman had er alle vertrouwen in dat zijn ploeg zou gaan scoren in de tweede helft. ‘Dat kon gewoon niet uitblijven. We speelden vandaag een goede wedstrijd alleen belonen we ons niet. De eerste helft waren we heer en meester en hadden we zomaar op 3-1 moeten staan. Alleen vinden we het gaatje niet en hebben we ook pech. Zij komen dan een keer goed voor de goal en hij hangt. Dat kan gebeuren uiteraard, maar dan moet je jezelf wel weer oppeppen voor de tweede helft.’

‘De tweede helft vond ik minder omdat ik ook een wissel moet toe passen. En het feit dat zij met 0-1 voorstaan was voor hun het sein om niet echt meer naar voren te spelen. Ik zag ook wel dat IJmuiden redelijk stuk zat halverwege de wedstrijd. We moesten geduld hebben.' En dat geduld werd rond de 70e minuut beloond. Mark Zonneveld schoot fraai raak in de verre hoek 1-1. Kagia zette gelijk stevig aan en ging fanatiek voor de 2-1. Die viel in de slotfase met hulp van een speler van IJmuiden.

Door de overwinning blijft Kagia op de derde plaats staan in de 3e klasse B. Volgende week is de topper in eigen huis tegen VVC. Een nieuwe kans om dichterbij de koploper te komen op de ranglijst.

Tekst: Hennie van de Weerd