KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

FC Lisse omarmt walking football

FC Lisse start op woensdag 24 april met een lessenreeks walking football. Na 12 lessen kunnen deelnemers besluiten om nog 42 lessen door te gaan. Vooralsnog wordt gespeeld op kunstgras (veld 10) tussen 10.00 en 11.30 uur. De lessen worden door een ervaren trainer begeleid en er wordt iedere week een kleine eigen bijdrage gevraagd. Het walking football is mede tot stand gekomen door het Vitaal Lisse project van Team Sportservice en FC Lisse.

Bij de totstandkoming van het programma zijn diverse (oud) spelers van FC Lisse betrokken, zoals Frans van der Laan, Izaak de Kooker, Richard van der Wiel en Jan Hageman. ‘De structuur is grofweg als volgt: ontspannen verzamelen, een goede warming-up, een oefenvorm en een partijspel. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau deelnemen. Er mag niet worden gerend, de bal mag niet hoog en fysiek contact wordt vermeden. Plezier staat voorop!’, vertelt Hageman.

Toch is het spel nog behoorlijk intensief, zo bleek tijdens de pilotwedstrijden die eerder al werden georganiseerd. Van der Laan vult aan: ‘Het walking football is ideaal voor mensen die met het 7-7 voetbal niet meer kunnen meekomen of mensen die een tijd lang niet meer gesport hebben. Bij walking football hou je rekening met elkaar. Iedereen van 55-plus kan deelnemen. Na afloop drinken we gezellig koffie in de kantine. Tijdens de nieuwjaarswedstrijden bleek de afgelopen jaren dat de animo om nog te voetballen onder de doelgroep groot is.’

  • FC Lisse
  • walking football

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement