KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Blauwe kaart moet respect belonen

Al jaren maakt de KNVB zich sterk om sportiviteit en respect op en rond de velden te stimuleren. Om dat te doen zijn er verschillende acties ontwikkeld. Van het organiseren van kleedkamerbijeenkomsten bij een vereniging tot het landelijke programma 'Naar een veiliger sportklimaat'.

De Blauwe Kaart, een initiatief van de KNVB en Volkswagen, is één van die acties. Net als in de afgelopen twee seizoenen kunnen coaches hun teams hiervoor inschrijven. De Blauwe Kaart moet de bewustwording van sportief gedrag op jonge leeftijd verhogen en is voor alle jeugdteams tot en met Onder 13.

Sportieve wedstrijd

Na afloop van elke wedstrijd hebben de teams de kans om de tegenstander een Blauwe Kaart uit te reiken, waarmee het team wordt beloond voor de sportieve wedstrijd. Het doel van de Blauwe Kaart is verenigingen en leden te stimuleren er een sportieve en plezierige wedstrijd van te maken. Ruim 9000 teams deden mee, waarvan 96% het een goed initiatief vond

In de afgelopen twee seizoenen bleek de Blauwe Kaart een groot succes. Aan het initiatief, dat aanhaakt op het project Veilig Sportklimaat (VSK), deden in de afgelopen jaren ruim 9000 teams mee. In de evaluatie van het vorige seizoen bleek dat 96% van de respondenten het een goed initiatief vond, 3% was neutraal. Tainers en coaches die zich aanmelden via de site van de KNVB ontvangen een mapje met pen en blauwe kaarten. .
Bron: KNVB

 

  • Blauwe kaart
  • sportiviteit en respect

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement