Uitslagen

Lisse deelt in spectaculair duel de punten met Almere City

FC Lisse is er zaterdag tegen Jong Almere City FC niet in geslaagd om de eerste thuisoverwinning binnen te slepen. Op thuishaven Ter Specke eindigde het treffen in 3-3.

In de eerste helft kwam Lisse vroeg in de wedstrijd al op een 0-2 achterstand. Het leek zo een kwestie van tijd wanneer Almere City het karwei zou afmaken. Op het juiste moment in de eerste helft kregen de Lissenaren een penalty, die door Kubilay Köylü werd benut. Met de 1-2 was de thuisclub dus weer helemaal terug in de race.

De ploeg van trainer Robbert de Ruiter (foto) leek alsnog een mooie middag tegemoet te gaan op het moment dat Boyd Stevens de gelijkmaker scoorde en Jaap Zwetsloot even later zelfs de 3-2 aantekende. In de slotfase kwam Jong Almere City toch nog langszij. Zuur voor Lisse, maar het gelijkspel was wel een juiste afspiegeling van de wedstrijd.

Nieuweling Zwetsloot vatte het kort samen. ‘We moeten op bepaalde punten nog wennen aan elkaar. Het heeft even wat tijd nodig, maar het komt zeker goed. Onze insteek is de eerste overwinning pakken voor onze trouwe supporters en onszelf. Volgende week er nog een schepje bovenop en dan komen de overwinningen vanzelf.’