Uit de regio

VVC laat weinig heel van Kagia in derby

In de top van de ranglijst in 3B deed FC VVC zaterdag prima zaken. Het won de derby tegen koploper VV Kagia met 4-1. Bij de rust leidde de ploeg van Rini van Roon al comfortabel met 2-0. In de tweede helft werd de klus professioneel afgemaakt en liep de score op naar 4-1.

VVC kon zich zaterdag geen misstap veroorloven. Het gat met Kagia zou anders te groot worden. De Vennepers willen dit jaar hun slag slaan en promoveren naar de tweede klasse. Van Roon: ‘De club is er klaar voor, maar door de competitie indeling is er weer het een en ander veranderd aan het begin van het seizoen omdat Kagia er nu is bijgekomen. Het lijkt wel een Mickey Mouse-competitie. Maar goed, we hebben daar nu mee te maken en moeten zorgen dat we erbij zitten als de prijzen aan het einde van het seizoen worden verdeeld.’

Kasim
Een van de uitblinkers bij VVC was ongetwijfeld Rezgar Kasim. De middenvelder stond dit keer niet centraal op het middenveld, maar op de rechterkant geposteerd. Een gouden greep van coach Rini Van Roon. Kasim strooide constant met steekpasjes zowel links en rechts over de flanken waardoor er legio kansen ontstonden. Binnen het kwartier stond VVC op 1-0 door een messcherpe aanval over de rechterflank. Jasper de Bie schoot vervolgens zijn ploeg naar de gewenste voorsprong. Kagia kon er weinig tegenover stellen. Twee mogelijkheden kreeg de ploeg van Anton Wijsman en daar hield het mee op. Kans op kans stapelde zich vervolgens op voor VVC. De vierde op rij werd rond de 40e minuut verzilverd door Darius Broxterman (2-0). De genadeslag leek zo net voor de rust al uitgedeeld.
Na de rust probeerde Kagia het tij te keren. Uit een ‘dood’ spelmoment kon Ruben Guda echter snel de 3-0 binnenwerken. De wedstrijd leek beslist, maar een minuut later kwam Kagia terug tot 3-1 via Tijs van der Schinkel. Elroy Knol bepaalde met een fraaie kopbal de eindstand op 4-1.

Middenvelder Rezgar Kasim was blij met de overwinning. ‘Het ging lekker en ik kon me lekker uitleven. De snelle 1-0 van ons gaf veel vertrouwen. De 2-0 was lekker om de rust mee in te gaan. Na rust lopen we uit naar 3-0. Na de 3-1 van Kagia was ik niet bang dat de wedstrijd zou kantelen. We zaten te goed in wedstrijd. Dat we nog uitlopen naar 4-1 was de beloning voor ons goede spel vandaag.’