KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

KNVB met duizend voetbalshirts richting het Malieveld

De KNVB springt maandagochtend op de bres voor duizenden voetbalclubs met een actie op het Haagse Malieveld. Met zo'n duizend verschillende voetbalshirts wordt het woord 'stil' gevormd. De KNVB vraagt zo aandacht van de overheid voor het amateurvoetbal, dat vanwege de coronamaatregelen nu al weer bijna twee maanden stilligt.

De KNVB beschikt over een grote collectie shirts van de bijna drieduizend voetbalverenigingen die Nederland telt. Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB, neemt maandag duizend shirts mee naar Den Haag om de oproep aan de overheid kracht bij te zetten. Recent onderzoek wees uit dat de gezondheid van Nederlanders achteruit gaat doordat ze minder sporten en bewegen, vooral als gevolg van de coronacrisis en de maatregelen die zijn genomen.

De wens van de KNVB is dat de ruim 600.000 voetballende senioren zo snel mogelijk weer als team kunnen gaan trainen. Ze moeten dat nu doen in groepjes van maximaal vier personen. Dat was zelfs een tijdje slechts twee personen. Jeugdspelers tot en met achttien jaar, waarvan er bij de KNVB ook zo'n 600.000 zijn ingeschreven, mogen wel normaal trainen en onderlinge partijtjes spelen op de club, maar niet tegen andere verenigingen.

De KNVB hoopt dat de overheid toestemming geeft om de jeugd in ieder geval weer op lokaal niveau wedstrijden te gaan spelen.

  • KNVB
  • actie voetbalshirts

Geef jouw reactie