KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Ex- prof Van Boxel start trainerscarrière bij Zwanenburg

Robert van Boxel wordt met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van zondag derdeklasser VV Zwanenburg. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op zondag 6 januari is de nieuwe trainer gepresenteerd. Van Boxel volgt Mehmet Simsek op die aan het eind van het seizoen zal vertrekken.

Van Boxel is een oude bekende van vv Zwanenburg. Hij heeft tot zijn 11e bij NAS gevoetbald, één van de twee clubs waaruit in 2005 vv Zwanenburg is ontstaan. Nadat hij nog bij enkele andere amateurverenigingen heeft gespeeld, is hij in 2002 zijn profloopbaan bij PSV begonnen. Hij heeft daar zijn debuut gemaakt in het betaalde voetbal.

Na dertien jaar profvoetbal, waar Van Boxtel onder meer speelde voor ADO Den Haag, SC Cambuur, AGOVV Apeldoorn en Sparta, kwam hij in 2015 bij FC Lisse terecht. Daar heeft hij nog 3 jaar gespeeld. Momenteel speelt Van Boxel bij EDO. Na dit seizoen stopt hij met zijn actieve voetbal loopbaan en wil zich gaan richten op het trainersvak. Zwanenburg wordt zijn eerste club.

Richard Padt, bestuurslid voetbalzaken, is zeer verheugd met de aanstelling van Van Boxel. 'Vv Zwanenburg is een mooie dorpsclub. Met Robert halen we een jongen van het dorp binnen. Dat is al mooi. Verder zijn wij als bestuur en club 2 jaar geleden begonnen met het voetbalplan Kanjers van Morgen. Een plan waar we veel aandacht geven aan de begeleiding van onze jeugd en onze trainers. Allemaal gericht op het voetbal van morgen. Met de aanstelling van Robert trekken we dit plan mooi door. We willen Robert de kans geven om zich te ontwikkelen als trainer. Een trainer uit ons dorp en we halen hiermee de Kanjer van Morgen binnen.’

Fotobijschrift: Voorzitter Oos Kesbeke (links) met de nieuwe trainer van Zwanenburg Robert van Boxtel.

  • VV Zwanenburg
  • Robert van Boxtel

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement