KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Prima start Kuipers en Green op WK FootGolf

Voor de tweede keer in de geschiedenis van de FootGolf-sport staat een wereldkampioenschap op het programma. Gisteren heeft in Buenos Aires (Argentinië) de eerste dag van de individuele competitie plaats gevonden. Diverse Nederlanders wisten zich in de top van het klassement te spelen en gaven zichzelf daarmee een uitstekende uitgangspositie voor de rest van het toernooi. Door de goede klasseringen van deze individuele spelers staat ook het Nederlands team er goed voor.

Op de eerste dag van het wereldkampioenschap FootGolf bleek niet alleen de baan een lastige tegenstander, ook de wind en het warme weer speelden veel spelers parten. Toch wisten diverse Nederlanders zich in de top van het klassement te spelen. Hoofddorper Collin Green voerde lange tijd het klassement aan, maar moest uiteindelijk enkele plekken prijsgeven. Jim Kuipers, eveneens afkomstig uit Hoofddorp, presteert ook uitstekend.

Door de ingevallen duisternis moesten tientallen spelers hun ronde afbreken en deze een dag later afmaken. Hierdoor in onderstaand klassement een tussenstand. De individuele strijd gaat vrijdag verder. Zondag starten enkel de beste 144 spelers (van de 230) aan de finaleronde.

Algemeen Klassement na dag 1 van 3
1: Christian Otero Argentinië -7
1: Flavio Brescadin Italië -7
3: Luciano Braccani Argentinië -6
4: Collin Green Nederland -5
12: Jim Kuipers Nederland -2
43: Herman van Eekeres Nederland +1

Vandaag staat in het teken van de landencompetitie. Vier spelers naar keuze vertegenwoordigen hun land in een directe strijd tegen een ander land. Nederland heeft zich door de goede resultaten geplaatst bij de beste acht landen en zal daardoor in de kwartfinale beginnen. Jim Kuipers en Herman van Eekeres uit Nieuw-Vennep zullen samen met Dave Munnik en Danny Mostaard Nederland in deze ronde vertegenwoordigen.

  • WK FootGolf
  • Jim Kuipers
  • Collin Green

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement