KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Kagia en FC VVC bijna zeker aangewezen op de nacompetitie

Voor VV Kagia en FC VVC kunnen de titelaspiraties de ijskast in. VVC, de gedoodverfde kampioen, verspeelde drie punten aan Arsenal ASV (0-4) Kagia kwam op eigen veld niet verder dan 3-3 tegen Zandvoort. Volgende week zaterdag speelt het tegen de aanstaande kampioen Blauw-Wit Beursbengels. Beide ploegen hebben genoeg aan een punt. De Bengels kampioen, Arsenal de nacompetitie in. Het lijkt een uitgemaakte zaak.

Het had er voor Kagia zo anders uit kunnen zien. Binnen 25 minuten spelen stond de ploeg van Anton Wijsman door doelpunten van Dirk-Jan Ligtenberg en Rens Lamboo op een 2-0 voorsprong. Vooral de treffer van Lamboo was een schoonheid om te zien. Kagia drukte echter niet door en moest dat later duur bekopen. Zandvoort, dat na een half uur spelen ook nog met tien man kwam te staan, leek kansloos.

De ommekeer kwam gelijk na rust voor de equipe van Laurens te Heuvel. Met tien man ging de knop om en al snel volgde de aansluitingstreffer via Patrick Koper. Koper was acht minuten later weer succesvol met een snoeiharde kopbal 2-2. De rollen waren omgedraaid. Zandvoort zette de toon en ging voor meer. De bezoekers namen door een benutte strafschop van Nigel Berg zelfs de leiding. De winst leek een kwestie van tijd tot Hoejenbos de 3-3 binnen werkte. Kagia schoot er niets mee op. Het enige lichtpunt was dat de ploeg thuis ongeslagen bleef deze competitie.

Clubtopscorer bij Kagia Tijs van der Schinkel baalde na afloop van de wedstrijd. ‘Na de 2-0 hadden we door moeten pakken. En al helemaal toen ze met tien man kwamen te staan. Ik denk dat de rode kaart helemaal niet gunstig was voor ons. Zij gingen met vijf man op het middenveld het gevecht aan en braken constant door onze linies heen. Daar hadden wij geen antwoord op. Van combinatievoetbal kwam weinig terecht van onze kant. Na de 2-2 krijgen we ook nog een onterechte penalty tegen en wordt het helemaal een klus om nog gelijk te komen. We komen gelukkig nog op 3-3, maar voor ons is het wel een teleurstellend resultaat. Het is niet anders. We moeten het nu laten zien in de nacompetitie. Eerst maar eens vertrouwen kweken volgende week tegen VSV. Daarna volle bak de wedstrijden in die ons te wachten staan. We hebben nog steeds de kans om te promoveren.’

Tekst: Hennie van de Weerd

 

 

 

  • VV Kagia
  • FC VVC

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement