KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Foreholte maakt zich op voor Van der Sar toernooi

Zondag 12 september is er een speciale editie van het Edwin van der Sar toernooi bij VV Foreholte. Helaas kon de 14e editie in 2019 door bekende redenen niet doorgaan. Ook in het voorjaar van 2021 was het niet mogelijk het toernooi te organiseren vanwege de geldende coronamaatregelen. Voor deze speciale editie zijn de teams uitgenodigd die eigenlijk in het voorjaar het toernooi zouden spelen.

De spelers van de Duin- en Bollenstreek teams spelen inmiddels niet meer in O12, maar in O13. Toch spelen we het toernooi 8 x 8 op een half veld spelen. De BVO’s komen niet met de O11, maar met de O12. Deze teams spelen veelal Twin Games, waarbij ploegen in tweeën worden opgesplitst en daarom komen zij met 2 teams.

De insteek van het toernooi was - en is nog steeds - dat de teams uit de Duin- en Bollenstreek minimaal 1e klasse spelen, zodat er voor BVO’s voldoende uitdaging is tijdens de wedstrijden. Helaas moeten we daardoor elk seizoen verenigingen teleurstellen die een lichting hebben die op een lager niveau speelt. Door onze insteek melden BVO’s uit binnen- en buitenland zich zelf aan.

In 2019 deed met KV Mechelen het eerste buitenlandse team mee. Vanwege de coronacrisis heeft de organisatie besloten om op dit moment alleen Nederlandse teams uit te nodigen. Ajax, FC Volendam, FC Emmen, Sparta Rotterdam, FC Utrecht, sv Alliance'22, vv Noordwijk, UVS, Voorschoten'97, SJC, AFC Amsterdam, FC Rijnvogels, FC Lisse, en Foreholte zijn de teams die bij deze editie hun opwachting maken.

Het mooie aan het Edwin van der Sar toernooi is dat het compact is - het wordt op 3 velden gespeeld die aan elkaar grenzen - zodat je op meerdere velden de wedstrijden kan volgen. Traditie getrouw neemt Rinus van der Sar, de vader van Edwin, de aftrap. Dat deed hij al toen Edwin nog bij Manchster United speelde en dat doet hij nog steeds. De prijsuitreiking wordt door Edwin gedaan en dat geeft een extra cachet aan het toernooi.

Foto: PR Foreholte

 

 

  • Foreholte
  • Edwin van der Sar toernooi

Geef jouw reactie