Uitslagen

Poolse club wint internationaal jeugdtoernooi VVC

Op zondag 2 september werd op het complex van FC VVC een prachtig internationaal Onder- 10 toernooi gespeeld met deelname van nationale en internationale topclubs. Zo vertoonden o.a. de jeugdploegen van Slask Wroclaw uit Polen, Antwerp FC, KV Mechelen, Beerschot Wilrijk, PSV en FC Utrecht hun voetbalkunsten in Nieuw-Vennep. De prachtige weersomstandigheden werkten zeker mee aan een geslaagde dag.

Al snel bleek dat Slask Wroclaw, FC Utrecht, Antwerp FC en PEC Zwolle tot de kanshebbers op toernooiwinst zouden behoren. Maar ook o.a. Excelsior en De Graafschap kwamen sterk voor de dag. In de halve finales wist Slask Wroclaw nipt met 3-2 te winnen van Antwerp FC. In de andere halve finale gingen FC Utrecht en PEC Zwolle de strijd met elkaar aan. Hier wist FC Utrecht de overwinning te grijpen.

Dit alles resulteerde in een mooie finale tussen Slask Wroclaw - FC Utrecht. In de finale deden beide teams niet veel voor elkaar onder deden. De wedstrijd eindigde in 1-1 en strafschoppen moesten dus de beslissing brengen. Mede door twee prima reddingen van de Poolse keeper werd deze penaltyreeks door Slask Wroclaw gewonnen. Hierdoor gingen zij er met de toernooiwinst vandoor. Ook de prijs voor de beste keeper werd een prooi voor deze Poolse club.

Ook FC Utrecht wist naast de beker voor de tweede plek nog een individuele prijs mee naar huis te nemen. Uit hun gelederen kwam de beste speler van het toernooi. PEC Zwolle klopte in de troostfinale Antwerp FC en greep zo de derde plaats.