KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

YouTubers en Kroes brengen ode aan Van Gaal

De bekende YouTubers van Creators FC spelen regelmatig voetbalwedstrijden voor het goede doel, waarbij al honderdduizenden euro’s werden opgehaald. Met het WK in aantocht pakken ze extra uit. In samenwerking met WK-hitkoning Wolter Kroes en DJ Feierbiest werd een ode aan Louis van Gaal geschreven. De opbrengsten van het lied gaan de komende maanden volledig naar Spieren voor Spieren.

Voetballen én zingen voor het goede doel
Het idee van een ode kwam voort uit het respect dat er is voor Louis van Gaal. Een strijder in de goede zin van het woord. Na dit WK neemt Van Gaal afscheid van Oranje, vandaar nu deze ode. Daarnaast is Van Gaal hoofdambassadeur van Spieren voor Spieren, zo werd het goede doel voor deze actie gekozen. Dat de voetballende YouTubers en influencers kunnen zingen, wisten ze zelf ook niet. ‘Maar met Wolter voorop komen we een heel eind hoor”, lacht Roy van Rossum, coach van Creators FC. Hij vult aan: “Met deze hit willen we natuurlijk geld ophalen voor het goede doel, maar ook Van Gaal en ons team heel veel succes wensen bij het WK. Wij hebben er ongelofelijk veel zin in.’

Toch nieuwe WK-hit voor Wolter Kroes
Eerder kondigde Kroes aan dat hij geen nieuwe WK-hit zou maken voor dit jaar. Maar hij bedacht zich voor dit project. ‘Toen ik hoorde van het plan, de samenwerking, de ode en het goede doel, was ik om. Het is waanzinnig leuk om dit met z’n allen te doen, we zetten ons samen in voor een fantastisch doel. En wie weet helpt het ons als bonus naar de overwinning.’ De WK-hit ‘Onze Leider’ is op 7 november om 12.00 uur op Spotify en YouTube verschenen.

Spieren voor Spieren
Tegelijk met de release van het nummer wordt ook een donatie campagne gestart. Via onzeleider.nl kunnen mensen door middel van een Tikkie geld doneren aan Spieren Voor Spieren. Zowel Kroes als de YouTubers en influencers zetten zich in deze periode in voor het goede doel.

  • Louis van Gaal
  • WK-hit
  • Wolter Kroes
  • Creators FC
  • Spieren voor Spieren

Geef jouw reactie