Uit de regio

Derde zege VV Zwanenburg, DSOV sprokkelt punt

Het ‘zespuntenduel’ in de degradatiestrijd in 3C tegen IVV is door Zwanenburg zondag met 2-0 gewonnen. In dezelfde afdeling haalde rode lantaarndrager DSOV haalde via een 2-2 score een punt weg in Zaandam bij Hercules.

Zwanenburg vv zette halverwege het eerste bedrijf een stap in de juiste richting op weg naar de derde seizoenszege. De ploeg van oefenmeester Mehmet Simsek kreeg na een handsbal een strafschop toegewezen. Mark Mul opende zo de score. Anil Ergun bracht de marge voor rust zelfs op 2-0. Zwanenburg wist deze veilige voorsprong relatief eenvoudig vast te houden en heeft zo de aansluiting met het rechterrijtje te pakken. Roda’23, de huidige nummer zes, is zaterdag in Bovenkerk de laatste opponent in de eerste seizoenshelft.

DSOV verraste in Zaandam tegen het ambitieuze Hercules. De gastheer was de eerste twintig minuten oppermachtig, maar de ploeg uit Vijfhuizen nam op slag van rust wel de leiding. Jason Esseboom scoorde met een harde kopbal. De gelijkmaker viel direct na rust. Een kwartier voor tijd leek DSOV na de 2-1 zelfs met lege handen te blijven. Met een rake vrije trap bezorgde Esseboom de bezoekers toch een punt.

Beeld: VV Zwanenburg