KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Hoofdrol Kuipers bij zege Nederlands team op WK Footgolf

Nederland heeft de halve finales bereikt van het teamtoernooi op het WK Footgolf. Slowakije bleek een taaie opponent. Pas op de voorlaatste hole wist het Nederlandse team de overwinning binnen te halen.

Op de 17e hole wist Jim Kuipers met een putt van 50 meter een eagle te scoren en daarmee een onoverbrugbare voorsprong van 11-6 op het bord te zetten. Hierdoor mag oranje in de halve finale uitkomen tegen het sterke team van de Verenigde Staten.

Een teamtoernooi is net als in golf geen gangbare wedstrijdvorm. Het was voor de spelers en de staf van het Nederlands team dus even zoeken naar de beste samenstelling. Helemaal omdat overbelasting op de loer ligt vanwege het individuele toernooi dat tegelijkertijd plaats vindt. De twee best geplaatste Nederlanders (Collin Green en Björn Bulk) besloten dan ook in goed overleg niet mee te spelen met het team. Zij werden vervangen door Herman van Eekeres uit Nieuw-Vennep en Dave Munnik. Jim Kuipers en Danny Mostaard maakten het team compleet.

De tegenstand van Slowakije was verrassend groot. Nagenoeg de hele wedstrijd keek het Nederlandse team tegen een achterstand aan, pas zes holes van het einde werd een kleine voorsprong genomen. Deze voorsprong werd echter niet meer afgestaan.

Vandaag staat de tweede dag van het individueel toernooi op het programma. Diverse Nederlanders hebben nog zicht op de wereldtitel. De overige landgenoten moeten hard strijden om bij de beste 144 spelers te behoren zodat ze op zondag in de finaleronde mee mogen spelen.

 Fotobijschrift: Jim Kuipers (op de voorgrond) was erg belangrijk voor het team in de winnende ontmoeting met Slowakije. 

  • WK FootGolf
  • Jim Kuipers
  • Collin Green
  • Herman van Eekeres

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement