KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

SCW strikt Gomes als hoofd jeugdopleiding

Het zal de voetbalvolgers in Haarlemmermeer niet zijn ontgaan dat SCW een bewogen jaar achter de rug heeft. Waar de club uit Rijsenhout in september op geweldige wijze het 50-jarige jubileum vierde, speelde er achter de schermen de nodige zaken. Een voetbalvereniging zijn in een dorp dat sterk vergrijst waardoor er relatief weinig nieuwe aanwas is van (jeugd)leden is een uitdaging op zich.

Peter van Veen, voorzitter van SCW vertelt: ‘We hebben een beleid opgesteld waarbij het speerpunt ligt bij de jeugd en de vraag hoe we SCW toekomstbestendig en aantrekkelijk maken en houden voor mensen uit Rijsenhout maar ook uit de regio. Alleen voor de gezelligheid is niet meer voldoende tegenwoordig. We moet echt iets te bieden hebben aan de leden.’ Met dit in gedachte is er eerder dit seizoen een brainstormsessie geweest in de ontmoetingskerk in Rijsenhout. Leden die actief zijn als vrijwilliger, maar ook andere partijen kwamen hier samen. Uitkomst was o.a. dat er een hoofd jeugdopleiding moet komen. Zijn of haar taak wordt het begeleiden en opleiden van de huidige jeugdtrainers. Wat bijzonder is bij SCW is het feit dat er door de oudere jeugd heel enthousiast trainen wordt geven aan de jongere jeugd. Dit juicht de club ontzettend toe, maar deze trainers in spe hebben wel begeleiding nodig! Anders gaat de lol er snel vanaf. Zij hebben iemand nodig om vragen aan te kunnen stellen maar ook iemand die hen blijft enthousiasmeren.

Via Team Sportservice Haarlemmermeer kwamen ze in contact met Johan Gomes en dat mondde na enkele gespreken uit in een overeenkomst als hoofd jeugdopleiding. Gomes: ‘De afgelopen 17 jaar ben ik bij DIOS actief geweest. DIOS lijkt in vele opzichten op SCW, maar heeft meer groei kunnen doormaken omdat het dorp Nieuw-Vennep zo is gegroeid. Dit zal bij SCW een uitdaging zijn, maar niet één waar ik voor terugdeins. De voornaamste motivatie voor mij was dat ik deze functie bij SCW beter kan combineren met mijn werk en mijn gezin en toch de grasmat niet hoef te missen onder mijn voeten. Het is voor hem een bijzondere tijd om te starten. ‘Normaal loop ik het veld op en beweeg tussen de kinderen en maak een praatje met ouders. Zo leer je gaande weg de mensen en de club kennen. Dat mis ik wel een beetje, maar dat komt straks wel weer. Ik moet zeggen dat ik het wel heel erg bijzonder vind om te zien hoe snel kinderen wennen aan deze nieuwe situatie met al de regels.’

‘Ik heb er enorm veel zin in. We gaan er hard aan werken om SCW nog aantrekkelijker te maken. Zorgen dat (jeugd)leden die zijn vertrokken een reden hebben om terug te komen en de jeugdleden die bij SCW spelen aan ons te binden. Als die basis er is gaan we aan de slag met het werven van nieuwe leden. Op die manier hopen we de jeugd naar een hoger niveau te tillen wat op langere termijn ook z’n vruchten af gaat werpen voor de selectie’, besluit Gomes.

 

  • SCW
  • Johan Gomes
  • Peter van Veen
  • SV DIOS

Geef jouw reactie