KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Liefde voor voetbal in clubverband blijft onverminderd groot

Door de coronamaatregelen konden amateurs acht tot negen maanden geen wedstrijden voetballen. Veel clubs vreesden dan ook een (grote) terugloop in het aantal spelende leden. Deze vrees bleek vaak onterecht. Het aantal inschrijvingen van de teams voor het nieuwe seizoen ligt landelijk slechts 1,13 procent lager.

Aanvankelijk leek het effect van covid-19 behoorlijk groot voor de voetbalsport in verenigingsverband. Bij de pupillen lag de instroom op een gegeven moment 20% onder die van de afgelopen jaren, wat wel begrijpelijk was omdat er toch geen wedstrijden konden worden gespeeld.

De KNVB startte een campagne met Snelle en Oranje, organiseerde Oranjefestivals, ‘Schoolvoetbal in de klas’ en de Nationale Voetbaldag. En met resultaat. Honderdduizenden kinderen en volwassenen maakten (opnieuw) kennis met de voetbalsport.

Ook de KNVB Regiocup, de jeugdwedstrijden aan het eind van het seizoen, speelden een belangrijke rol om de liefde voor de voetbalsport te herwinnen. De instroom in mei en juni was dit jaar op het niveau van voor corona en lag zelfs ruim 16% boven de instroom in dezelfde periode vorig jaar.

  • KNVB
  • inschrijvingen competities

Geef jouw reactie