KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

Verweij met FC Lisse nu tegen SJC

De kopsterke verdediger David Verweij is na een avontuur bij SJC weer terug bij FC Lisse. De ploeg van oefenmeester Robbert de Ruiter kan de robuuste veel scorende verdediger goed gebruiken. Achterin een zekerheid, voorin altijd vaak bij dode spelmomenten koppend zeer gevaarlijk.

Sjaak Polak coach van SJC vindt het heel jammer dat Verweij vertrokken is naar FC Lisse. Ook aan de Lageweg was Verweij was de verdediger een vaste waarde. Wat vindt Verweij zelf eigenlijk van de derde divisie en zijn oude club SJC waar hij is vertrok en nu tegen moet spelen?

Geweldige club
‘SJC is een geweldige club, laten we daar beginnen. Ik heb daar veel vrienden en kennissen. Wennen bij FC Lisse? Nee, want dat blijft hetzelfde . Ik ken een hoop mensen en spelers. Ja, de jongens van SJC dollen graag als ik ze zie, maar dat is alleen maar leuk. Qua team veranderd er het een en ander. Niemand is onmisbaar. Bij FC Lisse zal het niet anders zijn. Qua niveau is het van een hoog gehalte, dat heb ik intussen wel gemerkt.

Derby
‘Dan speel ik in principe tegen SJC tegen mijn maten van vroeger en onder Sjaak Polak. Dat is wel heel apart. Ze weten mijn sterke punten haha. Nee, zonder dollen, heel apart. We zullen wel zien tegen die tijd hoe het verloopt. Het wordt in ieder geval een pittige competitie die derde divisie . De eerste zes wedstrijden zijn belangrijk. Daarna weet je gelijk waar je staat op de ranglijst.

Zowel FC Lisse als SJC zijn warme clubs, dat heb ik wel ondervonden. Ik zou ze allebei aanbevelen als het aan mij ligt, maar dat is mij gevoel. Ik heb mij goed kunnen ontwikkelen bij SJC onder Polak en nu is het zaak om het bij FC Lisse verder uit te breiden. Het was geen moeilijke beslissing voor mij om weg te gaan bij SJC. Halverwege het seizoen had ik die beslissing al genomen. FC Lisse speelde toen nog in de tweed divisie. Wij speelden toen nog in de hoofdklasse, dus was dat op dat moment een stap vooruit. Nu is het zo dat we bij elkaar zitten. Zo zie je hoe het balletje kan rollen. Dat is alleen maar mooi.

FC Lisse is groter qua club en ambitie, daar kan je niet om heen. SJC zit in mijn hart. De afstand is geen probleem. Vroeger was ik met drie keer trappen op de fiets zo bij SJC. Nu moet ik twaalf minuten even rijden en ik ben er, geen probleem. Ik heb ambitie. Daar gaat het om en ik wil nog beter worden.’

Competitie
‘Het is een hele sterke competitie. Er zijn een aantal goede ploegen bijgekomen. Toen FC Lisse degradeerde, baalde ik behoorlijk. Als je de ploegen ziet die in de competitie zitten, is veel werk te verzetten. We hebben SJC ook nog voor de beker geloot. Dat wordt een leuk potje’, besluit Verweij.

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto: Johanna Wever SJC

Fotobijschrift: David Verweij(3) kopt de bal over keeper Gianni Kamperveen 

  • David Verweij
  • FC Lisse
  • SJC

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement